Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Március 25. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Hány rábaközi ember veszíti el a pénzét? Tegyen feljelentést, ha Quaestor-károsult!

Hány rábaközi ember veszíti el a pénzét? Tegyen feljelentést, ha Quaestor-károsult!

Egyre durvább a Questor ügy, de jó politikai kapcsolatokkal rendelkező Tarsoly még szabadlábon.

Gyors egymásutánban jelentett csődöt három pénzügyi vállalkozás. A Buda-Cash és a Hungária Értékpapír vezetői már előzetesben ülnek, a legnagyobb csalást elkövető, 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt kibocsátó Quaestor csoport tulajdonosa Tarsoly Csaba szabadlábon van és intézkedik.

Orbán Viktor miniszterelnökkel és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszterrel közeli jó kapcsolatot ápoló Tarsoly a botrány kirobbanása után családostól kivonult a cégből, és a cégbíróságon már bejegyzés alatt van a tulajdonos- és vezetőváltás. Az új Quaestor vezérigazgató Orgován Béla egykori közmunkás és börtönviselt elítélt, tápiósági lakos. Bár Tarsoly először azt állította, hogy a fiktív kötvénykibocsátással okozott 150 milliárd forintos kárnak a Quaestor csoport más cégeinél megvan a fedezete, mindenkit kártalanítanak, mára a bűnös, fiktív kötvényeket kibocsátó kft lett az egész Quaestor Értékpapír Zrt tulajdonosa.

Voltak, akik tudhattak a közelgő bajról, mert a Külgazdasági és Külügyminisztérium és egyes cégei, háttérintézményei az utolsó nap még kimenekítették a pénzüket a Quaestor-ból. Ezt a károsult kisemberek ezrei nem tehették meg. Kezdetben reménykedve, aztán egyre csüggedtebben figyelik a híreket. Szinte nulla az esélye annak, hogy hozzájussanak a pénzükhöz, nehezen összerakott megtakarításukhoz.

Itt a Rábaközben különösen sok lehet a károsult, hiszen Tarsoly Csaba a Rába ETO futballcsapat támogatásával, a stadion és az ETO Park építésével, politikusok (Orbán, Szijjártó) barátságával a megbízhatóság látszatát keltette.

Az MSZP szerint aki a Questor-tól valaha is valamit viszont akar látni az elveszett pénzéből, az tegyen büntető feljelentést. A szocialisták ehhez segítséget is adnak, aki náluk jelentkezik, annak a benyújtandó kereset- mintát is átadják, amibe már csak a károsult saját adatait kell beírni. Ahogy Gőgös Zoltán elnökhelyettes, országgyűlési képviselő fogalmazott, más módon esélyük sincs káruk enyhítésére. Azok a rábaközi emberek, akik segítségre szorulnak, a jozsef.papp@mszp.hu email címen jelentkezhetnek, ezután felveszik velük a kapcsolatot.

Azt ma már mindenki csak hüledezve nézi, hogy a botrány óta Tarsoly Csaba szabadlábon intézkedve lassan eltöröl minden nyomot, családostul kimenekül az ügyből.

Tarsoly Csaba a miniszterelnökkel néz meccset

Tarsoly Csaba a külgazdasági és külügyminiszterrel Moszkvában avat. Szijjártó Péter hatására a zsíros üzletnek számító letelepedési kötvény moszkvai árusítását a Quaestor kapta meg. A képen látható orosz hölgy a ma már előzetes letartóztatásban ülőKiss Szilárd egykori moszkvai agrárattasé, majd miniszteri megbízott felesége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.

2024. Április 21. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.