Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Szeptember 08. 08:50, vasárnap | Életmód
Forrás: MNO

Hármas ikreket szült a meddőnek nyilvánított vegetáriánus

Hármas ikreket szült a meddőnek nyilvánított vegetáriánus

Laura Dixon tíz éven át próbált teherbe esni. A mesterséges megtermékenyítést is kipróbálta, ám az első ciklus után veszélyesen megduzzadtak a vegetáriánus nő petefészkei, a második után pedig elvetélt.

Vegetáriánusként úgy döntött, napi három adag hússal növeli a fehérjebevitelét. Ezt követően a harmadik beültetés után egészséges hármas ikreknek adott életet, s azóta visszatért korábbi étrendjéhez.

A 34 éves nőnek a várandóssága elején megmondták, hogy óriási az újabb vetélés kockázata, illetve a veszélyes koraszülésé is. Laura ezért hússal növelte vas-, B12-vitamin- és proteinbevitelét. Korábban sosem evett húst, de a cél érdekében nekiállt csirkét, szalonnát és kolbászt enni, hogy 35 héttel később világra hozza Maxet, Masont és Miát.

A természetesen vékony alkatú kismama 32 kilót hízott terhessége alatt. Mindennap gyorséttermi reggelit fogyasztott, amihez kolbászos-tojásos muffint evett. A hús iránti sóvárgása olyan mértéket öltött, hogy napjában háromszor nyúlt csirkéért.

„Amikor az ultrahang egy harmadik kicsi szívverést talált, felkiáltottam, hogy jaj, ne. Azt hittem, mindannyiukat elveszítem. Miután egy babát is képtelen voltam kihordani, biztos voltam benne, hogy hármat végképp nem sikerülhet. Aztán egyszer csak kívánni kezdtem a húst. Napi hatszor ettem, háromszor azt. Homályos emlékeim vannak róla, hogy a férjemmel ébredés után rögtön gyorsétterembe vitettem magam. A húsfogyasztás nyilvánvalóan segített benne, hogy hozzájussak a terhesség idején szükséges tápanyagokhoz. Csak így sikerülhetett mindhárom babát egészségesen kihordanom” – emlékszik vissza a személyi asszisztensként dolgozó essexi Laura, akinél endometriózist és PCOS-t diagnosztizáltak, így az orvosok nem akartak tovább kísérletezni a megtermékenyítéssel. Két laparoszkópiás műtéttel próbálták meggyógyítani, sikertelenül.

Laura továbbra is szívesen jár gyorsétterembe, de már csak vegetáriánus fogásokat és sült krumplit rendel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.