Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2023. Szeptember 20. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Három nap az utakon - a hétvégi balesetek tanulságai

Három nap az utakon - a hétvégi balesetek tanulságai

A megye közútjain a rendőrök 72 óra alatt 31 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Vármegyénk területén történt balesetek közül 1 halálos kimenetelű volt, hat személyi sérüléssel végződött, illetve 25 esetben anyagi kár keletkezett.

A közlekedési balesetek döntő többsége térségünkben – mint egyébként országosan is – a sebesség nem megfelelő megválasztása illetve annak túllépése, az elsőbbségi jogok figyelmen kívül hagyása, illetve a kanyarodás szabályaira vonatkozó előírások megsértése miatt történik.

Egy 67 éves szombathelyi férfi közlekedett 2023. szeptember 16-án 12 óra 50 perckor Fiat Stilo típusú személygépkocsival a 8612-es számú úton Röjtökmuzsaj felől a 85-ös számú főút irányába. A főútvonal kereszteződéséhez érve, az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasításának ellenére, az elágazásba – figyelmetlen vezetéséből kifolyólag – lassítás nélkül hajtott be, és összeütközött a főúton neki jobbról érkező Audi típusú személygépkocsival. A karambol következtében a vétlen jármű a bal oldali árokba csapódott, majd onnét egy erdős területre sodródott, ahol fának ütközve állt meg.

A balesetben az Audi 44 éves nagycenki utasa megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Az eset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A KRESZ az elsőbbségi joggal kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik: “Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására.”
  • Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak!
  • Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy elsőbbsége csak annak van, akinek megadják! Amennyiben az adott úton a gépjárművezetőnek elsőbbségi joga van, ezt a másik autóstól sajnos nem minden esetben kapják meg, ezért a saját érdekükben fokozott óvatosságot és körültekintő vezetést javaslunk számukra is!
  • Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra!
  • Vezetésük során igyekezzenek megérteni a másik sofőr szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Jövő héten vonatpótló buszok járnak a Csorna-Szombathely vonal egy szakaszán

Vágányzári menetrend

2023. November 30. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2023. November 30. 08:00, csütörtök | Helyi

Százmillió forint is eltűnhetett a győrsövényházi postán

A postahivatalt bezárták, a korábbi postást azóta sem látták.

2023. November 29. 16:01, szerda | Helyi

Ismeretlen károkozókat keresnek a rendőrök

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.