Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2016. Április 11. 08:12, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Három napon át ülésezik az Országgyűlés a héten

Három napon át ülésezik az Országgyűlés a héten

Hétfőtől szerdáig ülésezik az Országgyűlés a héten. A képviselők az első ülésnapon két órában interpellálhatják a kormányt,

majd a következő két napon összesen tizenkét előterjesztést vitathatnak meg, köztük az igazságügyi miniszter azon javaslatát, amely a népszavazási kezdeményezésnél lehetővé tenné a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú kérdésekben.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján a parlament ülése 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd az interpellációk hangozhatnak el.

A Ház honlapján elérhető információk alapján a fideszes Font Sándor a földművelésügyi miniszternek címzett interpellációjában arról beszél majd, hogy az ellenzék "milyen csúsztatásokkal él" az állami földprogram kritizálásakor.
Szintén a kormánypárti padsorokból a kereszténydemokrata Hollik István a tehetséggondozás területén várható programokról interpellálja az emberi erőforrások miniszterét.

Ellenzéki oldalról a Jobbik képviselői a szociális területről tesznek fel kérdéseket interpellációikban, Novák Elnök például azt kérdezi majd a miniszterelnöktől, hogy a kormánytöbbség miért szavazta le a Jobbik javaslatát a gyermekneveléshez szükséges termékek áfájának csökkentéséről.

A szocialistáktól Burány Sándor interpellációjában azt tudakolja a nemzetgazdasági minisztertől, hogy az ország elbukhatja-e a teljes adósságcsökkentést, míg az LMP-s Sallai R. Benedek arra vár választ a földművelésügyi tárcavezetőtől, hogy a kormány miért "herdálja el" a természeti értékeket. Az első ülésnap ezt követően kedden elfogadni tervezett javaslatok, például a szövetkezeti és szociális tárgyú törvénymódosítások bizottsági jelentéseinek vitáival érhet véget az esti órákban. A parlament kedden és szerdán összesen tizenkét előterjesztés általános vitájával folytatja munkáját, majd jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be kéthetes ülését.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 07:00, péntek | Belföld

Feltételekkel termőföldön is lehetne napenergiát termelni

Termőföldön is végezhető napenergia-termelés, ha az ehhez szükséges berendezések alatt továbbra is használható mezőgazdasági célra a terület, vagyis ez nem minősül a termőföld más célú felhasználásának

2021. Május 14. 05:00, péntek | Belföld

A hétvégén is borúsabb idő várható

Jellemzően a hétvégén is borúsabb, csapadékosabb lesz az időjárás. Egyelőre nem tér vissza a héten tapasztalt nyárias meleg, 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók

2021. Május 13. 18:06, csütörtök | Belföld

Temetőből lopott mécsesekkel világított otthonában egy férfi, vádat emeltek ellene

Temetőből lopott elemes mécsesekkel világított otthonában egy füzesabonyi férfi, vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Heves megyei főügyészség csütörtökön az MTI-t.

2021. Május 13. 16:55, csütörtök | Belföld

Gulyás: Magyarország másfél-két hónapos előnyben van

Mivel nemcsak nyugati, hanem keleti vakcinákkal is oltanak, Magyarország másfél-két hónapos előnyben van a többi európai országhoz képest