Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 01. 07:17, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Hat újonc került be az Eb-csapatba

Hat újonc került be az Eb-csapatba

Március 6-án, kedden kezdődik a hatnapos birkózó Európa-bajnokság a belgrádi Arena Sportcsarnokban.

A magyar csapat összeállítása szerdán a tatai edzőtáborban, válogató révén vált véglegessé. A 21 súlycsoportból tizennyolcnak lesz magyar szereplője, és ezúttal egyedül a szabadfogás áll ki teljes csapattal. A kötöttfogásúak közül a kvalifikációs sorozatra készülő három klasszisunk, Lőrincz Tamás, Bácsi Péter és Kiss Balázs kihagyja az Eb-t.

A tatai edzőtáborban dőlt el, hogy a kötöttfogás 96 kg-os súlycsoportjában Rizmajer György indul. A decemberben porcműtéten átesett junior Európa-bajnok egyetlen idei versenyen sem indult, ezért két győzelemig tartó válogatót kellett vívnia Varga Ádám ellen. Rizmajer a harmadik összecsapást állóképességben és akciókkal is uralta, tehát ő utazhat Belgrádba.

Ahogy arra számítani lehetett, a magyar válogatott tartalékosan szerepel a kontinensbajnokságon. A kötöttfogásúak közül a világbajnok Kiss Balázs, az Eb-győztes Lőrincz Tamás és Bácsi Péter, valamint a szintén a kvalifikációs sorozatra készülő (és ugyancsak fogyasztási gondokkal küzdő) Kozák István nem indul. Kihagyja a versenyt a szabadfogású Kiss Gergely, akinek a sérült bokája remélhetőleg a kvalifikációs sorozatig azért rendbe jön. Bizonytalan Sastin Marianna indulása, aki a wolfurti viadalon szedett össze kellemetlen bordasérülést.

Szomorú hír, hogy a szeptemberben a térdében keresztszalag-szakadást szenvedett, olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán a napokban újabb, ezúttal gerincsérülést követően esett át műtéten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.