Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Július 25. 06:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Határozatképtelen volt a csornai testület

Határozatképtelen volt a csornai testület

A FIDESZ frakció és a független nem értek rá?

Határozatképtelenség miatt elmaradt a keddre meghirdetett testületi ülés Csornán. A bevezetőjében a szervezeti és működési szabályzatban megfelelőnek minősítette Dr Turi György polgármester a testületi ülés összehívását, de csak a saját frakciójának beszélt. A Korona Polgári Kör Egyesület képviselőin kívül mások nem ültek a képviselői padsorokban.

Bár az ülés el sem kezdődött, de azért a polgármesternek volt mondanivalója. Értetlenségét fejezte ki, hogy a fontos napirendek ellenére a FIDESZ képviselői és a független képviselő nem jelentek meg az ülésen. A napirendek közt szerepelt a Premontrei park szabadtéri színpadának felújításához szükséges plusz források biztosítása, a csapadékvíz elvezetéshez nyert pályázati pénz felhasználása érdekében a Közbeszerzési Szabályzat módosítása és az óvoda fejlesztéséhez pályázat benyújtása. A csapadékvíz elvezetési pályázat esetén a csúszás óriási gondokat okozhat egy csapadékos ősz esetén, az óvodai pályázatokat beérkezési sorrendben bírálják, így az időveszteség miatt eleshetnek a támogatástól.
Dr Turi György elmondta, hogy már a múlt héten közölte az iparkamarai rendezvényen részt vevő Póczik Jánossal és Bella Rudolffal, hogy rendkívüli ülést fog összehívni, mert önkormányzati érdekből döntéseket kell hozni. Hétfőn küldték ki a meghívókat, a Szervezeti és Működési Szabályzat előírásai szerint. Kiss Ottótól, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetőjétől kedd délelőtt kapott levelet, amelyben a frakcióvezető közölte, hogy a képviselőik nem vesznek részt az ülésen, mert egyeztetés nélkül, az utolsó pillanatban hívták össze a testületi ülést. Javasolják az ülés újbóli összehívását augusztus másodikára.
A polgármester elmondta, hogy a távolmaradók közül ha csak egyvalaki megjelenik, a fontos döntéseket meghozhatták volna. Nem érti, hogy a FIDESZ-KDNP képviselői miért csak együtt teljes létszámban hajlandók megjelenni az ülésen.
- Mivel nem értenek egyet? Mit akarnak megakadályozni a beterjesztett döntések közül? Ha csak egy valaki eljön közülük, tudtunk volna dönteni. Balogh Csaba távolmaradásával újra bizonyította, hogy nem független, hanem a FIDESZ-KDNP frakció külsős tagja.- mondta a polgármester.
Határozatképtelenség miatt az ügyek fontosságára való tekintettel bejelentette, hogy augusztus másodikára változatlan napirenddel összehívja a testület rendkívüli ülését.

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!