Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 05. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Hatodik évköszöntő íjásztalálkozó Farádon

Hatodik évköszöntő íjásztalálkozó Farádon

Hagyományőrző íjászok vetélkedése.

Nagy érdeklődés mellett szombaton hatodízben rendezték meg a HANYI TÁLTOSCSIKÓK Íjász és Hagyományőrző Egyesület „Évköszöntő” íjásztalálkozóját és íjászversenyét a farádi lovaspályán és környezetében.

A régió egész területéről jelentkeztek, köztük sokan olyanok, akik rendszeres résztvevői a Táltoscsikók rendezvényeinek.A szervezők nagy örömére több olyan íjász is érkezett, akik most először vettek részt az Egyesület által szervezett megmérettetésen.

A rendezvényt Szalay Zoltán Farád Község polgármestere nyitotta meg.A falu elöljárója örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számmal megjelentek az eseményen, valamint az Egyesület és az Önkormányzat egymást támogató kapcsolatát méltatta, majd minden résztvevőnek sikeres versenyzést kívánt.A rendezvényre az áldást Hanvay Enikő farádi lelkész adta.

Csombók Imre egyesületi elnök köszöntötte a megjelenteket és ismertette a verseny tudnivalóit.Ötvenegy tradicionális íjász 11 változatos célnál mérhette össze tudását, kitartását és ügyességét a négy órás vetélkedőn.Az évszakhoz képest kitűnő, napos időben, nagyon jó hangulatban telt el a nap.

Manó, gyermek, ifjúsági, felnőtt és senior kategóriákban hirdettek győzteseket, akiknek egyedi, e versenyre készített trófeákat adott át Csombók Imre az Egyesület Elnöke.

Ebédre finom babgulyást főzött Élő Imre és felesége, amit a jelenlévők jó étvággyal fogyasztottak el.Majd az íjászok nagy örömmel végezték el a már hagyományossá vált összlövést, ahol a félszáz íjász egyszerre zúdított többszöri nyílzáport egy kbörülbelül 130 méterre elhelyezett célra. A jó hangulatú találkozó sötétedéskor, tábortűz ropogása mellett zárult.



Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!