Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. December 07. 09:21, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Az M1-es autópályán csaknem hétkilométeres a torlódás

Havazás - Az M1-es autópályán csaknem hétkilométeres a torlódás

Több kamion is elakadt a télies útviszonyok miatt az M1-es autópályán, ahol csaknem hétkilométeres dugó alakult ki a főváros irányába - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szombat reggel az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor közlése szerint azt kérik: aki teheti, a reggeli órákban kerülje el az M1-es autópálya Fejér és Komárom-Esztergom megyei, Budapest felé vezető szakaszait, mert az 59-es és 49-es kilométernél kamionok akadtak el. A katasztrófavédelem munkatársai a forgalmi akadályt már megszüntették, de - mint írták - a 64-es és az 57-es kilométer között feltorlódtak a járművek.
A további torlódások elkerülése érdekében az M1-es autópálya Fejér és Komárom-Esztergom megyei szakaszán nem közlekedhetnek a tehergépjárművek. A 115-ös kilométernél a főváros felé tartó kamionokat a 81-es főútra irányítják, az autópályán lévő és a Budapest irányába haladó teherjárműveket ideiglenesen a parkolókba terelik.
A közút közleménye szerint az M1-es autópálya térségében, mintegy 35 kilométeres szakaszon - a 30-as és a 65-ös kilométerszelvény között - rövid idő alatt 5 centiméter hó hullott.
Komárom-Esztergom megyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - a legmagasabb - hármas készültségi fokozatot rendelte el, ennek ellenére a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkák lassabban haladnak, mivel a társaság munkagépei is a feltorlódott útszakaszon vannak, ezért szemből, az autópálya bal oldalán közelítik meg a szakaszt. Az autókat szakaszosan engedik tovább, az arra közlekedőknek torlódásokra kell készülniük - olvasható a közút közleményében.
Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyére, ezen belül Budapestre a viharos szél miatt másodfokú, hófúvás miatt pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szombaton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. További tizenhárom megyében a viharos szél miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: heves hózivatar és az óránkénti 110 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is előfordultak szombat hajnalban. Helyenként több mint 5 centiméter hó hullott. Emellett többfelé viharossá fokozódott a szél, a meteorológiai szolgálat győr-péri automatája 112 kilométer/órás széllökést regisztrált. Mint kiemelték: szombaton napközben még többfelé várható viharos szél. Az előrejelzés szerint késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.