Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Január 24. 19:25, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Járhatatlan a Somogy megyei Patosfára vezető út

Havazás - Járhatatlan a Somogy megyei Patosfára vezető út

Járhatatlan a Patosfára vezető út, a dél-somogyi településre tartó autókat a rendőrök nem engedik be a faluba, hanem visszaterelik Barcs és Kaposvár felé - közölte a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel pénteken késő délután.

A közlemény szerint egy délutáni baleset miatt a 67-es út Kaposfüred és Somogyaszaló közötti útszakaszán félpályás útlezárás van, a forgalom lépésben halad. A Baté és Mosdós közötti szakaszon, a 61-es úton egy kamion elakadt, teljes útlezárás van, a forgalom elterelésére nincs lehetőség.
A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, hogy Bárdudvarnok külterületén műszaki mentés miatt csak szakaszosan halad a forgalom.
Közleményükben felhívták a figyelmet arra, hogy aki teheti, továbbra se induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt. A járműben legyen kisebb hólapát, hólánc, jégkaparó, meleg felsőruházat, vastag kesztyű, takaró, vontatókötél, elakadásjelző, gyógyszer, mobiltelefon, némi élelem és innivaló is - írták.
Ha valaki bajba kerül vagy tudomása van arról, hogy valakinek segítségre van szüksége, hívja 112-es általános segélyhívót, illetve a rendőrség 107-es vagy a katasztrófavédelem 105-ös segélyhívó számát - kérik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.