Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Január 02. 05:09, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Havazással, lehűléssel kezdődik az év

Havazással, lehűléssel kezdődik az év

A következő napokban többfelé várható havazás, de viharos szélre és komolyabb lehűlésre is készülni kell.

A leghidegebb helyeken mínusz 18 Celsius-fokig csökkenhet a hőmérséklet, s néhol még napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Hétfőn északkeleten továbbra is megmarad a köd, másutt napközben javulnak a látási viszonyok. A ködben ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Késő délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, este főként északon gyenge havazás, délnyugaton kis valószínűséggel átmeneti ónos eső is lehet. Emellett délutántól a Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 11 és mínusz 6 fok között alakul. A nappali maximumok a ködös területeken mínusz 4 és 0, másutt plusz 1-5 fok között alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd veszélye miatt hétfőre figyelmeztetést adott ki a fővárosra és Pest megyére, továbbá Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Éjszaka szórványosan valószínű hószállingózás, gyenge havazás, Baranya, Somogy és Zala megyék déli részén tartósabban is eshet. Kedden napközben már csak néhol alakulhat ki futó hózápor, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, de helyenként megerősödik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és mínusz 2 fok között alakul, de északkeleten akár mínusz 9 fokig is hűlhet a levegő. Napközben 0-5 fok várható.

Szerdán szórványosan valószínű kisebb csapadék, többnyire havazás, nyugaton inkább havas eső, eső. Emellett viszont többfelé megerősödik, északon, északkeleten néhol viharossá is fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Csütörtökön futó hózáporok mellett több-kevesebb napsütés is várható. Ekkor is nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumértékek mínusz 2 és plusz 2 fok között alakulnak.

Pénteken is nagy területen lesz viharos a szél. Emellett napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 15 és mínusz 7 fok között valószínű. Napközben mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben napos idő várható, majd délután, estefelé nyugaton és északon már előfordulhat havazás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 10 fok között alakul, de a fagyzugokban akár mínusz 18 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 2 fok között valószínű, de északkeleten csak mínusz 10 és mínusz 7 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap többfelé valószínű havazás. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet mínusz 14 és mínusz 4, a maximumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 3 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.