Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 05. 10:06, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Hazahozták az unokázós "keresztanyut" - Videó

Hazahozták az unokázós

A fővárosi rendőrök gyanúja szerint az Egyesült Királyságban elfogott nő vezető szerepet játszott egy unokázós bűnszervezetben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy 37 éves nő és társai ellen, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2020. augusztus 31. és október 20. között négy alkalommal ejtettek tévedésbe idős embereket, hogy tőlük pénzt, illetve ékszereket csaljanak ki – közölte a rendőrség.

Az időskorú sértetteket általában Cs. Ildikó hívta fel telefonon keresztül az Egyesült Királyságból, mint a hívott fél hozzátartozója. Azt a történetet adta elő, hogy bajba került, fogva tartják, esetleg tartozást halmozott fel, és a biztonságát csak pénzzel válthatják meg. Előfordult, hogy helyette vagy nyomatékosításként K. György nevű társa beszélt a sértettekkel, aki azt a látszatott erősítette meg, hogy a nőnek komoly baja fog esni, ha nem teljesítik az anyagi követelést.


A bűncselekmények során a szervezet összesen több mint 6 millió forint kárt okozott. A megszerzett pénzt és ékszereket, amelyeket magyarországi társaik vettek át a becsapott idősektől előre megbeszélt helyszíneken, szétosztották és eljuttatták a külföldi tagok részére is.

Cs. Ildikót a nyomozók azonosították, majd Írországban elfogták, és a NEBEK Interpol Iroda együttműködésével április 26-án éjszaka hazahozták Budapestre. A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói a nőt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várták, és még aznap este átadták a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai részére. Az asszonyt zsarolás és háromrendbeli csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

Címkék: csalás, csaló, keresztanyu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.