Városlista
2023. szeptember 22, péntek - Móric

Hírek

2015. Szeptember 14. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Kustor Réka

Hello Vági Gergő!

Hello Vági Gergő!

Az év legsikeresebb zenekarát sikerült leszerveznem.

Sokan ismernek már a környéken, de ki is igazán a Vági Gergő?

Igen...Az évek alatt jó pár helyen (megyében) megfordultam.Semmivel nem vagyok több sem kevesebb mint bárki más. Én is dolgozom, és élek valami olyan dolognak, ami segít kicsit lazítani. Kinek a pecázás, vagy a foci, nekem a zenélés, vagy szervezés.Egy eléggé összetett, sokoldalú személyiség vagyok! Szókimondó, ami a szívemen az a számon.

Honnan ered a zene iránti szeretet?

A zene iránti szeretet egészen kis korom óta megvan. Nem tudom honnan, s miért, csak úgy jött ! Bár néha jó a csend, főleg vasárnaponként!

Hogy néz ki egy heted?

Nyáron nagyon hosszú, télen rövidebb szerencsére. Azt csinálhatom, amit nagyon szeretek, és amihez talán értek is. Nem szeretném ezt túl ragozni… Igazából a magam ura vagyok, de az effajta munkára nem mondhatom azt, hogy majd meg vár. Ha magadnak dolgozol, akkor nem ismered az órát. Általában reggeltől késő délutánig dolgozom. ( nyáron hajnaltól éjszakáig is akár) Hétvégén pedig a zenekar. Igazából az ügyeit hét közben intézem, Segítek ahol tudok, gondolok itt sátrak, sztárvendégek különböző elérhetőségeinek továbbításában. Lényeg, hogy hétvégén csak be kelljen ülni a kocsiba és elmenni zenélni egy jó buliba. Nyilván ehhez kellenek a jobbnál jobb körülmények, mikor hogy engedik a kereteink.

Hétköznap munka, hétvégén buli, közben a szóló karriered is építgeted. Azzal hogy állsz?

A szóló karrierem az pihen. Igazán az sem egyénileg akartam csinálni, hanem egy saját zenekarral, saját dalokat játszani. Ennyi volt a cél. Élőben rendes nagy zenekarral saját koncerteket adni. Időm van, lehet, hogy kell is, hogy ténylegesen kialakuljon a fejemben milyen zenét is szeretnék alkotni. Most próbálok a Acustic 69 zenekarra koncentrálni. Ami igazából mindenevő banda zenei téren. Próbálkozom a dalszerzéssel (hangszereléssel) is. Tanulok zongorázni, természetesen a dob és az ének sem maradt el.

Elég sokszínű zenét játszotok.Hogy zajlik egy-egy új szám „acusticus” életre keltése?

A zenekarból mindenki küldi az épp aktuálisan neki tetsző dalokat, és ezekből szemezgetjük ki azokat, amik szerintünk a közönségünknek eladhatóak. Összeülünk, részekre bontjuk,átbeszéljük, majd mindenki a saját részét gyakorolja és megtanulja.

Hozzád melyik zenei stílus áll a legközelebb?

Igazából mindenevő vagyok, Mindenem az élőzene, de mostanában elmozdultam kicsit az elektronikus zene felé is. Érdekelnek a friss aktuális zenei dolgok.

Nagy sikere volt a Wellhellonak. Honnan jött a koncertszervezés ötlete?

Ez is egy próbálkozás, kíváncsiság. Régóta mozgatja a fantáziám, hogy milyen is az mikor nem a színpadon állok, hanem lentről lehetek részese egy bulinak. Hétvégén ez meg is történt, óriási érzés volt, igaz, hogy nem a mi zenekarunk miatt de az én szervezésem által van ott az a rengeteg ember. Nyilván a háttérben volt pár segítő barát (Tomi -Sebi ) és persze a barátnőm Kata, aki mellettem van nagyon sok mindenben, bíztat és támogat. Ráadásul az év legsikeresebb (élő) zenekarát sikerült leszerveznem! Diazt még a Wellhello előtti korszakból ismerem. Volt egy közös zenei melónk. Ez azért némi büszkeséggel tölt el.

Tervezel-e még hasonló megmozdulást?

Igen tervben van, a közeljövőben...bővebben nem szeretnék még erről beszélni.
A részletekről úgyis mindenki időben értesül. Próbálok időről időre megújulni.

Hogy képzeled az életed 10 év múlva?

Így hirtelen rengeteg minden van a fejemben, de két dolog biztosan 10 év múlva is része lesz az életemnek: az egyik a zene, a másik pedig feleség-gyerekek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 21. 16:00, csütörtök | Helyi

Kidőlt a többszáz éves legendás tölgyfa Vitnyéd határában

Az önkormányzat emlékhelyet szeretne létrehozni.

2023. Szeptember 21. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Szeptember 21. 08:50, csütörtök | Helyi

Csornán és Győrben is a zebrán ütötték el a gyalogost

Figyeljünk egymásra!

2023. Szeptember 20. 16:00, szerda | Helyi

Október elején induló szakkörök a Rábaközi Művelődési Központban

Még lehet jelentkezni.