Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2022. Március 03. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Castrum SC

Helytállt a jubileumi országos bajnokságon a Covid tépázta kapuvári csapat

Helytállt a jubileumi országos bajnokságon a Covid tépázta kapuvári csapat

50 éves a Magyar Kyokushin karate - Országos Jubileumi Bajnokság

Debrecenben az Oláh Gábor úti Sportcsarnokban gyűlt össze a Kyokushin Karate krémje, hogy ünnepélyes keretek közt emlékezzen meg Magyar Kyokushin „születésének” 50. évfordulójáról. A jeles rendezvényen sajnos a tavalyi esztendőben elhunyt egyik alapító nagymester Shihan Furkó Kálmán már nem vehetett részt, tanítványai egésznapos Knock Down versenyen tisztelegtek a nemzetközi vendégek és hazai mesterek előtt.

A jubileumi Felnőtt Magyar Bajnokságon, a junior korosztály is összemérhette tudását. A versenyen megyénkből Sensei Mótzer Melinda tanítványa Szalay Berta a női -65 kg-os kategóriában szerzett magyar bajnoki címet, míg Sopronból a SMAFC -85 kg-os harcosa Ferenczy Csongor (mestere Shihan Demeter Zsolt) a dobogó harmadik fokára állhatott. A Castrum SC Kapuvár Covidtól tépázott csapatát a junior női -55 kg-ban Gere Boglárka képviselte (edzője: Sensei Pantelics Péter) aki két győztes küzdelmet követően bronzérmet szerzett.

Az április 2-i Felnőtt Shinkyokushin Európa Bajnokságon Szalay Bertának kumite-ben, míg Pantelics Bencének KATA formagyakorlat versenyszámban szurkolhatunk majd Lengyelországban.

- Remek versenyszervezésnek köszönhetően méltó körülmények közt ünnepelhettük a Kyokushin Karate 50. születésnapját. Nemzetközi vendégek tisztelték meg a debreceni rendezvényt, ahol a magyar versenyzők látványos küzdelmeket vívtak. Örömmel szurkoltunk Csongornak, és Bertának, és a „Shines” harcosoknak. Sajnáltuk, hogy a Castrumos csapat teljes létszámát a COVID megtépázta. Sajnos ez ellen tenni nem tudtunk, a vírus érkezik, és még a legjobb harcosokat is ledönti. Gere Bogi teljesítményével elégedettek vagyunk, és dolgozunk tovább, hogy a Diákolimpia döntőre még jobbak legyünk, és fényesebb eredményt hozzunk! Jó belegondolni, hogy a Kyokushin karate már 50 éves hazánkban, és az elmúlt majd 40 esztendőben a Castrum is részese volt a Knock Down Karate sikereinek. – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:00, vasárnap | Helyi

A segélyhívó szám nem játék!

Helyes használatával életeket menthetünk.

2024. Május 25. 16:00, szombat | Helyi

Petőházán május 31-én nyit a strand

Helyieknek kedvezményes szezonbérlet.

2024. Május 25. 13:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Csorna-Szombathely vasútvonalon

Vonatpótló buszok járnak.

2024. Május 25. 09:00, szombat | Helyi

Állami segítséggel próbálják átjátszani a kínaiaknak a csornai napelemgyárban alkalmazott svájci technológiát?

Csornán játszódott az elmúlt évtized egyik legsötétebb hazai története.