Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2021. Február 09. 13:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Zih Zsolt

Herczegh Anita: a házasság egy életre szóló ígéret

Herczegh Anita: a házasság egy életre szóló ígéret

A házasság hete programsorozat fontosságáról beszélt Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, az esemény fővédnöke hétfőn a Duna Televízió Család-barát című műsorában,

és néhány személyes gondolatot, tapasztalatot is megosztott házasságról, gyermeknevelésről - tájékoztatta az MTVA Sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint Magyarországon idén 14. alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik évről évre a közmédia Család-barát című magazinműsora, amelyben a műsorvezetők civil és ismert emberek, szakértők segítségével egész héten át párkapcsolati kérdésekre keresik a választ.

A rendezvénysorozat minden évben más mottóval próbálja meg felhívni a figyelmet a házasság és a család fontosságára - idén ez az Ezerszer is igen lett - tették hozzá.

A közlemény szerint Herczegh Anita úgy fogalmazott, "nehéz dolgom lenne, ha nekem kellene mottót választani. Az elmúlt években is remek szlogenek születtek: az Együtt kiteljesedve, a Randevú egy életen át vagy az Éltető sodrásban - úgy érzem, mindegyik a mi házasságunkról is szól. Fontosnak tartom, hogy akár 30 év múlva is úgy tudjunk randevúzni, mint régen, és azt érzem, hogy valóban együtt teljesedtünk ki. Ha mégis választanom kellene egy mottót, benne lenne a hűség, mert számomra az is nagyon lényeges".

Áder János köztársasági elnök és felesége négy gyermeket nevel, a legidősebb és a legfiatalabb testvér között 14 év a korkülönbség. Habár négy gyerek első hallásra nagy kihívásnak tűnhet, Herczegh Anita szerint kellő odafigyeléssel és szervezéssel egyáltalán nem az - írták.

"Nekem a négy nem tűnik olyan soknak, de valóban ügyelni kell arra, hogy mindenki egyformán figyelmet kapjon. Nálunk az bevált, hogy időnként egy-egy gyereket kiemelünk és egy program, egy hétvége csak róla szól - akár velem vagy a férjemmel kettesben, akár a két szülővel együtt. Ugyanakkor örömmel tapasztalom, hogy a testvérek is nagyon figyelnek egymásra, ami legalább annyira fontos, mint a szülői figyelem" - idézték a köztársasági elnök feleségét.

A beszélgetésben az élettársi és a házastársi kapcsolat is szóba került, Herczegh Anita szerint lényeges különbség van a kettő között - írták.

"Számomra az élettársi kapcsolat magában hordozza a bizonytalanságot, az időszakosságot, a "nem biztos, hogy sikerül, de próbáljuk meg" hozzáállást. Ha viszont egy pár úgy dönt, hogy házasságot köt, akkor abban benne van az +egy életen át+ és +a csak téged+ ígérete" - foglalta össze Herczegh Anita.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 18:20, szerda | Belföld

Orbán: megvédjük a rezsit és elvesszük az extraprofitot

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

2022. Május 25. 18:10, szerda | Belföld

Elítéltek a tokodi asszonyt, aki leszúrta a férjét

Nyolc év börtönre ítélt a bíróság egy asszonyt, aki 2020 áprilisában tokodi otthonukban szíven szúrta a férjét - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

2022. Május 25. 15:05, szerda | Belföld

Különleges meteorkitörés várható május utolsó napján

Különleges hullócsillag-kitörésben gyönyörködhetünk május 31-én, ha a csillagászati előrejelzések beválnak - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló,

2022. Május 25. 14:00, szerda | Belföld

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség egy minősített hivatali vesztegetés ügyében

Súlyosításért fellebbez az ügyészség egy minősített hivatali vesztegetés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.