Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 23. 18:29, szerda | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Hét gyereket kórházba kellett vinni egy csepeli óvodából

Hét gyereket kórházba kellett vinni egy csepeli óvodából

Hét gyereket kórházba vittek szerdán egy csepeli óvodából, mert hipós vizet ihattak - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI értesülését.

A csepeli önkormányzat a Facebook-oldalán azt közölte, a hibát elkövető pedagógiai asszisztenst és dajkát azonnali hatállyal felmentették, a történteket hivatalos eljárásban vizsgálják.

A BRFK arról tájékoztatott, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.

A XXI. kerületi önkormányzat azt írta a Facebook-oldalán, hogy a Füstifecskék óvodában szerda délelőtt tévedésből olyan kancsóból öntöttek vizet a gyerekeknek, amely 1,5 százalékos koncentrátumú, vízzel hígított fertőtlenítőszert tartalmazott. Hét gyerek ivott minimálisan a vízből - tették hozzá.

A fenntartó önkormányzat - közlése szerint - azonnal értesítette a mentőszolgálatot és a helyi egészségügyi szolgálatot, a tagóvoda pedig a szülőket.

A gyerekek jól vannak, biztonsági okokból megfigyelésre kórházba szállították őket - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.