Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hétfőn hallgatják meg az MNB alelnökjelöltjét

Hétfőn hallgatják meg az MNB alelnökjelöltjét

Hétfőn hallgatja meg Gerhardt Ferencet, a Magyar Nemzeti Bank alelnökjelöltjét az Országgyűlés gazdasági és informatikai szakbizottsága - derül ki a parlamenti honlapon közzétett bizottsági meghívóból. Orbán Viktor csütörtökön jelentette be, hogy a monetáris tanács tagját jelöli a Magyar Nemzeti Bank alelnökének.

Orbán Viktor csütörtökön tájékoztatta az Országgyűlés elnökét, hogy a - jegybanktörvény előírásainak megfelelően - javaslatot kíván tenni Áder János köztársasági elnöknek Gerhardt Ferencnek a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé történő kinevezésére, 2013. április 22-i hatállyal - közölte a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan.

Gerhardt Ferenc korábban már dolgozott az MNB-ben, 2005 és 2007 között az informatika, a bankműveletek, az intézményi és közbeszerzések és a műszaki szolgáltatások vezetését ellátó igazgató volt. Gerhardt Ferenc 1999 és 2000 között a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese is volt, de dolgozott a kereskedelmi banki szektorban is.

Az MNB alelnöki poszt azért üresedett meg a hét elején, mert hatéves megbízatásának lejárta előtt három hónappal lemondott az alelnöki pozícióról Király Júlia. A távozó alelnök a megítélése szerint aggasztó folyamatok miatt távozott.

Ezután 8-ról 7-re csökken a monetáris tanács tagok száma, de a külső és belső tagok aránya továbbra is megfelel az előírásnak, miszerint a belső tagok száma nem haladhatja meg a külsőkét. Gerhardt Ferenc MNB-alelnöki kinevezése által belső taggá válik, és belső tag még Matolcsy György jegybankelnök és Balog Ádám, külső tag Bártfai-Mager Andrea, Cinkotai János Béla, Kocziszky György és Pleschinger Gyula.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.