Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 03. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Hétvégi házak fosztogatói rendőrkézen

Hétvégi házak fosztogatói rendőrkézen

27 rendbeli betöréses lopás írható annak a hat gyanúsítottnak a számlájára, akik másfél éve Győrszentiván Nagyhegy pihenő házas övezetének hétvégi házait visszatérően „látogatták”.

Mivel a gyanúsítottak a környékben laktak így tisztában voltak azzal, hogy a hétvégi ház tulajdonosa mikor van jelen birtokán. Amint látták hogy tiszta a terep, éjszaka már indultak is beszerző körútjukra. Mindent vittek, ami mozdítható volt. Építőanyagot, padlóburkolót, porcelán étkészletet, kétszemélyes kanapét, festményt, fűnyírót, körfűrészt, ágvágót, bográcsot stb. Volt olyan ingatlan, melyet nyolc-kilencszeri „ismételt látogatással” teljesen kiürítettek. Más helyekre többször is visszatértek. A „lopott cuccok” értékesítéséről – mely kiváló jövedelmet szerzett a szentiváni csapatnak - egy felbujtó orgazda gondoskodott.

A tulajdonosok nagyon sok esetben csak hónapok elteltével fedezték fel az erőszakos behatolás nyomait és azt, hogy házukból értékek tűntek el. Ennek olyan egyszerű oka volt, hogy a nyári szezon befejeztével a tulajdonos napi jelenléte megszűnt ingatlanán. Háza „biztonsági ellenőrzésére” csupán negyed-, vagy fél év után került sor, így a rendőrséget is késve, jóval a bűncselekmény megtörténte után tudták csak értesíteni.
A győri kapitányság nyomozói az ügyben eddig három gyanúsítottat hallgattak ki, társaik kihallgatása még folyamatban van. A kihallgatott gyanúsítottak a nyomozókkal együttműködve részletes beismerő vallomást tettek. A náluk megtalált lopott értékeket a rendőrség lefoglalta, melyek között több sértett találta szembe magát saját, már eltűntnek hitt személyes holmijával.
Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal üzletszerűen elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A gyanúsítottak az általuk elkövetett bűncselekményekért akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.


Címkék: betörés, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.