Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Szeptember 27. 14:00, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Hírességek a felelős állattartásról

Hírességek a felelős állattartásról

A felelős állattartásra hívják fel a figyelmet hírességekkel készült videóriportok, amelyek a www.hiressegekazallatokert.hu oldalon tekinthetők meg.

A szervezők nevében Varga József állatorvos, az Elveszett Állatok Alapítvány kuratóriumi elnöke a videósorozatot bemutató csütörtöki tájékoztatón hangsúlyozta, hogy az állatokkal való bánásmódban a kezelésen, a gyógyításon és az örökbeadáson túl társadalmi szemléletváltásra van szükség.
Ennek érdekében az alapítvány munkatársai 2004 óta mintegy 15 ezer óvodás és iskolás gyermeknek tartottak a felelős állattartásról előadásokat. Hozzátette: előadásaikat a jövőben ki akarják terjeszteni a környezet- és a természetvédelem területére is.
Beszámolt arról, hogy szemléletformálás még hatékonyabb eszközeként egy internetes oldalt hoztak létre, ahol a Hírességek az állatokért elnevezésű videósorozat eddigi darabjai - a Tokody Ilona operaénekessel, Falusi Mariann előadóművésszel és Besenyi Péter műrepülő világbajnokkal készült interjúk - láthatók és hallhatók. Ők a mintegy fél órás riportokban vallanak az állatokhoz fűződő személyes viszonyukról.
Dakó Andrea, a Magnet Magyar Közösségi Bank képviselője elmondta, hogy tagjaik döntésének alapján éves nyereségük 10 százalékát civil kezdeményezések javára ajánlják fel, így támogatták a mostani kezdeményezést is. .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 19:00, vasárnap | Életmód

Virágzó pompa erőfeszítés nélkül

Muskátliültetés- és gondozás egyszerűen!

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.