Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Február 25. 21:43, vasárnap | Belföld
Forrás: saját

Hódmezővásárhelyen elbukott a Fidesz

Hódmezővásárhelyen elbukott a Fidesz

Nyílttá vált az április 8-i parlamenti választás.

A valasztas.hu-n közzétett, 100 százalékos feldolgozottságú adatok alapján a hódmezővásárhelyi polgármester-választást Márki-Zay Péter (független) 13 076 szavazattal (57,49 százalék) nyerte, Hegedűs Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét, a város alpolgármesterét 9468-an (41,63 százalék), Hernádi Gyulát (független) 201-en (0,88 százalék) támogatták. A voksoláson a szavazópolgárok több mint 62 százaléka vett részt. Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi polgármester-választást kiírni. 1990 óta Hódmezővásárhelyen csak a Fidesz jelöltje tudott nyerni. A vasárnapi választás döntő kimenetelű lehet az április 8-i parlamenti választás szempontjából. Ha az ellenzéki összefogás Hódmezővásárhelyen győzni tudott, akkor sehol sincs számukra elveszett esély. Új szakasz nyílt vasárnap este az országgyűlési választási kampányban.

Az egykori Fidesz szavazó, de a kormányban csalódott új polgármester ezt írta Facebook oldalán:Köszönöm a hódmezővásárhelyi polgároknak, hogy elmentek szavazni és részt vettek abban a játékban, amit úgy hívnak, hogy demokrácia. Hódmezővásárhely ma példát mutatott! Ez reményt ad nekünk, hogy a Fidesz legyőzhető. Legyen igazság, legyen szabadság, nem csak Hódmezővásárhelyen, hanem az egész országban! KÖSZÖNÖM VÁSÁRHELY! VAN REMÉNY MAGYARORSZÁG!

Karácsony Gergely, az MSZP-PM Változás Szövetsége miniszterelnök-jelöltje ezt nyilatkozta az eredmény ismeretében: Ha Hódmezővárárhelyen le tudjuk győzni a Fideszt, akkor bárhol le tudjuk győzni! Köszönöm mindenkinek, aki nem várt a csodára, hanem megcsinálta! Így tesz majd az egész ország április 8-án! Változást! Most!

Címkék: választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.