Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 19. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csornai Múzeum

Hogy éltek, mit játszottak régen a csornai gyerekek?

Hogy éltek, mit játszottak régen a csornai gyerekek?

Új időszaki kiállítást nyitottak meg a Csornai Múzeumban.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében ünnepélyesen megnyitotta új időszaki kiállítását Gyermekélet annö... címmel a Csornai Múzeum. Szalayné Galambosi Tímea igazgató megnyitó beszédében hangsúlyozta, a kiállítás nem egyszerű műtárgybemutató. Élőképeken keresztüli jeleníti meg az egykori világ kis részletét, amelynek megtekintése során lehetőségünk van elmerülni a klasszikus értelmű, lelket építő és gyógyító nosztalgiában. Láthatjuk azt is, hogy legkisebb vendégek milyen természetes elevenséggel veszik birtokba 100 éve élt „kortársaik” játékbirodalmát.

A megnyitót értékes zenés műsorral tette emlékezetessé a Hunyadi Gimnázium kórusa Molnárné Dukai Éva tanárnő vezetésével. A vendégek különleges tárlatbemutató során ismerhették meg a kiállítást. A kiállítás három nagy egységben mutatja be a gyermek családi életét, kisgyermekkori játékbirodalmát, és a társadalmi szocializáció legfontosabb állomását, az iskolai életet. A zárórészen – klasszikus múzeumi megjelenítéssel elénk tárul mindaz, amit bár el szeretnénk felejteni, soha nem felejthetünk el, a XX. század azon borzalmai, amelynek sorából a korabeli gyermekek sem maradhattak ki.

A kiállítás 2018. február 28-ig látogatható állandó tárlatvezetés mellett, illetve előre bejelentett csoportoknak korosztályi bontással múzeumpedagógiai foglalkozások igénybevételére van lehetőségük. Jelentkezési lehetőség: telefonon: 96/ 261-527; e-mailen: muzeum@csorna.hu, vagy személyesen Aszt Ágnes muzeológusnál.

Címkék: csorna, gyerek, játék, múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!