Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 30. 10:13, szerda | PR
Forrás: 24/7

Hogyan erősíti a játékosokat a szerencsejáték ipar tokenizálódása

Hogyan erősíti a játékosokat a szerencsejáték ipar tokenizálódása

Az online szerencsejáték iparága az elmúlt évtizedben szárnyalt.

A COVID-19 járvány pedig csak még jobban előtérbe helyezte az emberek kikapcsolódási lehetőségei tekintetében. A kaszinók látogatottságától a videojátékok értékesítéséig az iparág minden téren felfelé ível.

Egyre több, online casino magyaroknak alkalmaz kriptovalutát és tokent. A cél a kényelmesebb és biztonságosabb játékélmény biztosítása. A szerencsejáték ipar ugyanezt az ugrást készül megtenni a tokenizáció felé.

Szakértőnk, Sultés Szilvia a tokenizáció szerepét vizsgálja a szerencsejátékok esetében. Cikkünkben megvizsgáljuk, milyen előnyökkel járhat az online szerencsejáték és játékipar számára mindez, a játékos szemszögéből. A játékosok pozíciójának erősítésével az ipar új magasságokba fog várhatóan törni.

Tokenizáció a szerencsejátékban: áttekintés

A tokenizáció egyre népszerűbb. A kriptovaluták az online vásárlások során egyre inkább előtérbe kerülnek a valós fizetési eszközökkel szemben. A játékok során lehetővé teszik a játékosoknak, hogy bármilyen közvetítő nélkül végezzenek tranzakciókat.

A szerencsejáték ipar ugyanezen okból profitálhat a blockchain technológia és a kriptovaluta használatából. A virtuális pénz és a játékon belüli vásárlások sikere immár több mint tíz éve töretlen.

Még mindig a kaszinókban a legelterjedtebb a használatuk, de a felhasználási lehetőségek nagyon hasonlóak a két iparágnak. Vessünk egy pillantást arra, miként használják őket manapság, hogy bepillantást nyerjünk a jövőbe.

Azonnali alkalmazás

A fogadással foglalkozó cégek szívesen alkalmazzák ezeket az új technológiákat a különféle kaszinójátékokban, ami a pókerben és a fantasy sportokban a legszembetűnőbb.

Például a pókeroldalak a blockchain-en keresztül hozzáférhetővé tehetik a versenyeket a játékosok számára világszerte. Csak annyit kell tenniük, hogy rögzítik az ügyleteket a blochchain-en, és máris lehetővé válik az emberek számára, hogy tokenekkel fizessenek.

Az országok kormányai vagy a bankok korlátozásai miatt sokan nem tudnak valós pénznemben fizetni. Így a kaszinók profitálnak a tokenizációból, mert megnyitja a kapukat egy új játékos populáció előtt.

A fantázia sportfogadásban a Stryking nevű szolgáltató mutatta be először ezt a koncepciót. 2018-ban token alapú kihívásokat, hűségpontokat és érméket mutattak be, hogy megnyissák a platformot a globális közönség számára.

Blockchain kereskedésre

Miközben folyamatosan fejlődött a blockchain technológia, a szakemberek számos lehetőséget előrevetítettek.

Az in-game kereskedelem a fejlesztők kulcsfontosságú területe, amely a játékosokhoz kapcsolódik. Ha a való világban pénzeszközökké tudjuk alakítani tárgyainkat, akkor kereskedni is tudunk velük. Így a játékon belül megszerzett vagy megvásárolt dolgok meghatározott tokenekbe helyezhetők át.

Ez a folyamat lehetőséget ad a játékosoknak, hogy kikerüljék a közvetítőket, és lehetővé teszi számukra, hogy közvetlenül profitáljanak javaikból. A blockchain technológia átláthatóvá és biztonságossá teszi a folyamatokat, megkönnyítve a profitszerzést.

A Blockchain előnyei a játékosok számára

Ezek az újítások a játékosok és a fejlesztők számára egyaránt előnyösek lehetnek. A legkiemelkedőbb előnyök a következők:

  • Kényelem. A blockchain megkönnyíti a folyamatokat, lehetővé téve a játékosok számára, hogy kriptovalutákkal értékesítsenek és vásároljanak.

  • Biztonság. A titkosítási tranzakciók sokkal biztonságosabbak, mint más módszerek esetében, és garantálják az anonimitást is. A játékosok biztonságosan tárolhatják a gyűjthető összegeket a kriptopénztárcájukban is.

  • Ellenőrzés. Intelligens szerződések segítségével a játékosok az összes eszközüket áthelyezhetik nyilvános címeikre, ami így teljes ellenőrzést biztosít számukra.

Tokenizált szponzorálás és e-sportok

Ezzel a témával kapcsolatban nem feledkezhetünk meg a professzionális játék egyik legjelentősebb trendjéről - az eSport csapatokról. Úgy tűnik, hogy a tokenizálás sokkal kényelmesebbé teheti e szervezetek létét és jövedelmezőségét.

2019 júliusában az egyik blockchain platform tokenizált egy nagyszerű Dota 2 csapatot. Létrehoztak rajongói tokeneket, amelyek segítségével a felhasználók jutalmat szerezhetnek és részt vehetnek a szavazásokon.

Ez az eljárás megnyitotta a kapukat a csapatok és a szponzorok tokenizálásához. Ha ez megtörténik, az hatalmas változást hozhat az eSport csapatok számára.

A jövőre nézve mindez azt jelentheti, hogy több befektető lép be az eSport területére, és a rajongók lehetőséget kapnak arra, hogy közelebb kerüljenek kedvenc csapataikhoz. A szóban forgó csapat számára ez lehetővé teszi az új finanszírozási kezdeményezések és közösségi alapú célok sokkal gyorsabb megvalósítását.

Konklúzió

A blockchain lenne a szerencsejáték jövője? Még mindig nehéz megmondani, de egy biztos: a használata elképesztően egyszerű.

S hogy miként? Átláthatóbbá, igazságosabbá és hozzáférhetőbbé teszi a játékokat. Sőt, mindez lehetővé teszi az emberek számára, hogy profitáljanak készségeikből vagy vásárlásaikból, és lehetővé teszi az eSport csapatoknak, hogy jobban koordináljanak és növekedjenek. Komoly játékosként itt az ideje, hogy mélyebben is megismerje az új technológiát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?