Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2020. Október 09. 11:29, péntek | PR
Forrás: 24/7

Hogyan kerülhetjük el a gyors bőröregedést?

Hogyan kerülhetjük el a gyors bőröregedést?

A bőr öregedését ugyan nem kerülhetjük el, de magát az öregedési folyamatot jelentősen lelassíthatjuk.

Idővel a bőrünk egyre vékonyabbá, szárazabbá és sérülékenyebbé válik. A környezeti hatások és az életmódunk nagyban befolyásolja és meghatározza, hogy a bőrünk, milyen ütemben öregszik. Azonban léteznek olyan módszerek, amelyekkel jelentősen lelassíthatjuk ezeket az öregedési folyamatokat, illetve az életmódbeli tényezők is kulcsszerepet játszanak az öregedés lassításában.

A bőr öregedési folyamatainak lassítása

A dohányzás nem csak a fizikai egészségünket rombolja, de bizony a bőrre is negatív hatást gyakorol. Egy dohányzó személy arcbőre fakó, sárgás, szürkés. A cigarettázó ember arcán hamarabb jelennek meg a finom vonalak és a mélyebb ráncok, amelyek már önmagukban is sokat öregítenek az arcon.

A napfény is károsan hat a bőr egészségére. Minél többet napozunk, minél többször éri az arcbőrünket a káros hatású UV-sugárzás, a bőrünk annál ráncosabbá és így öregebbé is válik. Napozáskor mindig használjunk magas faktorszámú naptejet és lehetőleg délelőtt tíz és délután négy óra között ne tartózkodjunk a napon.

A dehidratáció szintén okozhatja az arc bőrének gyorsabb öregedését, hiszen a testünk nagy százalékban tartalmaz vizet. Minél kisebb az arc bőrének a nedvességtartalma, annál vékonyabbá és sérülékenyebbé válik az arcbőr a külső behatásokkal, így a környezeti szennyeződéssekkel szemben is.

Arcbőrünknek kellő gondoskodásra van szüksége. Minél idősebbek vagyunk, annál több időt kell, szentelünk az arcápolásnak. A megfelelő arcápoló olajok és termékek használata is késleltetheti az öregedési folyamatokat.

A rendszeres testmozgás jelentősen csökkenti a betegségek kockázatát és elősegíti, hogy minél hosszabb ideig mobilisak maradjunk. A rendszeres edzés csökkenti a stresszt, javítja az alvás minőségét, a bőr és a csontok egészségét és a hangulatra is pozitív hatást gyakorol.

Miért kerüljük a cukrot?

Ha sokáig szeretnénk megőrizni a bőrünk egészségét és a fiatalos megjelenést, akkor különös gondot kell fordítanunk az egészséges táplálkozásra is. Az egészséges táplálkozásba beletartoznak a friss és szezonális zöldségek és gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonák, a sovány fehérje, az alacsony zsírtartalmú tej és tejtermékek, az egészséges zsírok és a vitaminok.

A cukor is károsítja a bőrt, mégpedig a glikációnak nevezett természetes folyamat révén. Amikor a cukor a véráramba kerül, a fehérjékhez kötődik és így káros hatású szabad gyököket állít elő. Amikor az AGE, azaz a glikációs végtermék felhalmozódik, akkor a fehérjék károsodnak és ez a bőr öregedését idézi elő.

A fehérjék a bőr építőkövei. Az AGE nem csak a bőr alapvető fehérjéit károsítja, hanem az antioxidáns enzimeket is. Antioxidáns védelem nélkül pedig a bőr sokkal jobban ki van téve a légszennyezésnek, a káros hatású UV-sugaraknak. Az oxidatív károsodások leginkább 35 éves kor fölött válnak nyilvánvalóvá, amikor még a hormonális változások is jelentős nyomot hagynak az arc bőrén.

A cukor elkerülése egy nagyon fontos lépés kell, hogy legyen, hiszen a bőrön látható nyomai vannak, ha túl sok édességet, cukrot fogyasztunk. Egyre több finom vonal és mélyebb ránc jelenik meg az arcon. A bőrön elszíneződések jelennek meg, de a bőr fénytelenné, fakóvá és petyhüdtté is válik.

Öregebbnek tűnünk, ha nem ápoljuk a fogainkat

Arc esztétikus megjelenés szoros összefüggésben áll az állkapcsunk, a szánk szerkezetével és azok egészségével. Amennyiben nem megfelelő a szájüreg egészsége, úgy fogproblémák, fogágy betegség alakulhat ki. A parodontózis a fogak elvesztéséhez vezethet, de a fogágy csontállománya is csökken, ami viszont az arcbőr petyhüdtségét, ráncosodását idézi elő. Ezért is nagyon lényeges, hogy odafigyeljünk a fogaink és a szájüreg egészségére, hiszen a hiányos fogazat, a beteg fogágy, éveket öregíthet rajtunk.

Címkék: arc, bőr, bőrápolás

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 06. 16:51, vasárnap | PR

A leggyakrabban elkövetett sportfogadási hibák bemutatása

A sportfogadásban vannak gyakran elkövetett hibák, amelyeket egyszerű lenne kiküszöbölni. Most ezeket a hibákat és kezelésüket fogjuk röviden bemutatni.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 12. 18:52, csütörtök | PR

Jövőre különösen felkapottak lesznek a termálfürdő közeli szállások

A belföldi turizmus aktuális helyzetben minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend.

2020. November 07. 10:56, szombat | PR

Ilyen esetekre kell kiterjednie egy megbízható lakásbiztosításnak

Milyen az ideális lakásbiztosítás?