Városlista
2021. január 18, hétfő - Piroska

Hírek

2015. Január 20. 11:34, kedd | Életmód
Forrás: Kerryboy

Hogyan szabaduljunk meg rossz szokásainktól?

Hogyan szabaduljunk meg rossz szokásainktól?

Valljuk csak be nyugodtan magunknak: mindenkinek van rossz szokása. Megszabadulni tőlük nagy kihívást jelent számunkra.

Legfontosabb, hogy tudatosuljon bennünk, hogy valóban rossz az, amit olyan szenvedélyesen űzünk, legyen az köröm rágás, nyilvános orrpiszkálás, nagy mennyiségű ételfogyasztás, túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás, hazugságok, szerencsejátékok, stb.

Miután rájöttünk arra, amit már rég sejtettünk, akkor ideje változtatni! A stressz, az unalom arra késztetett minket, hogy rossz szokásokhoz folyamodjunk. Ezeket kell megszüntetni.

Egyszerre csak egy rossz szokásra koncentráljunk!

Ha észrevettük, hogy több idegesítő szokásunk van, akkor vegyük csak szépen sorjában. Próbáljuk meg a legkönnyebb bosszantó tényezőtől megszabadulni elsőnek. Így rájöhetünk a módszerre, kipróbálhatjuk azt, hogy igazán képesek vagyunk változtatni, megszűntetni azt.

Próbáljuk felcserélni a rossz szokásunkat egy másfajta rutinos tevékenységgel!
Ha például eszünk nagyon sokat, próbáljunk rágót rágni egy-két adag helyett. Ha cigizünk, akkor próbáljuk ki az elektromos cigarettát. Ha túl sokat tévézünk, használjuk arra felét a szabad időnknek, hogy könyvet olvasunk.
NE legyenek zavaró tényezők!

Ha szeretünk alkoholizálni, ne menjünk bár közelébe, ezzel máris csökkentettük annak az esélyét, hogy behódoljunk „jó” szokásunknak. Ha szeretünk falatozni, akkor kerüljük az ilyen helyeket. Ha legelső dolgunk, miután hazaértünk az, hogy tv-t nézzünk, dugjuk el a távirányítót.

Ne adjuk fel, ha akadályba ütközünk!

Előfordul bizonyára az, hogy belefáradunk a harcba rossz szokásaink leküzdésekor. Egy- két hiba csúszhat a gépezetbe, de ne adjuk fel! Bízzunk magunkban, ne adjuk fel! Ha már eldöntöttük, hogy változunk, akkor változzunk!
Fogjunk össze hasonló rossz szokással küzdőkkel!

Bizonyára vannak barátaink, ismerőseink között hasonló szokásokkal rendelkezők is. Ha úgy érezzük, hogy egyedül nem megy, próbáljunk társulni. Többségben az erő. Biztathatjuk egymást, segíthetünk, ha baj van.

Jutalmazzuk meg magunkat!

Legyen célunk, amiért küzdünk! Ha leküzdünk egy-két rossz szokást, jutalmazzuk meg magunkat kellőképpen. Nehéz ám a küzdelem, amit megvívunk, de legyen édes a győzelem!

Ha nem megy, kérjünk segítséget!

Ha úgy érezzük, hogy rossz szokásunk túl nagy falat számunkra, akkor vegyük a bátorságot, és kérjünk segítséget. Forduljunk szakemberhez, ha szükséges.
Ne szégyelljünk segítséget kérni, ha azt látjuk, hogy nincs erőnk megküzdeni valamivel. Egy baráti intés, egy professzionális tanács bárkinek jól jön, ha megküzdeni készül saját démonjaival.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 08:10, szombat | Életmód

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő \"labdácskák\" - derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált.

2021. Január 15. 15:03, péntek | Életmód

Tíz éve a legnagyobb mértékben nőttek a PC-eladások tavaly a világon

Tíz éve a legjelentősebben bővültek a PC-eladások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt megnőtt kereslet hatására - derül ki három vezető ágazati cég adataiból.

2021. Január 14. 13:09, csütörtök | Életmód

A gyermekek internetes zaklatása bármikor és bárhol megtörténhet

A gyermekek zaklatása a technológia fejlődésével már nemcsak az iskolában töltött időszakra korlátozódik, otthonukra és a szabad idejükre is átterjedhet

2021. Január 13. 15:06, szerda | Életmód

A tipikusnál tovább tart a koronavírus okozta tüdőgyulladás

Más tüdőgyulladásokkal összehasonlítva az új típusú koronavírus okozta tüdőgyulladás súlyos komplikációit a betegség hosszú lefolyása okozhatja, nem pedig az, hogy egy jóval súlyosabb betegségről van szó