Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Szeptember 24. 14:09, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hol végezhet egy diák az érettségihez szükséges közösségi szolgálatot?

Hol végezhet egy diák az érettségihez szükséges közösségi szolgálatot?

Közösségi Szolgálat Börze

Szeptember 21-én már negyedik alkalommal rendeztek Győrben Közösségi Szolgálat Börzét a 9.évfolyamos diákok számára. A közösségi szolgálatot a 2012/13-as tanévben vezették be az érettségi előfeltételeként a köznevelési rendszer nappali érettségit adó képzéseinél. Így 2016-ban már csak a közösségi szolgálatot teljesítők érettségizhettek.

Az országban működő, érettségivel záródó képzést folytató iskolák számára új kihívást jelentett a kötelező iskolai közösségi szolgálat megszervezése. Ehhez járult hozzá a rendezvény, ahol tizenhárom szervezet mutatta ma be tevékenységét, ezzel segítve, hogy a fiatalok megtalálhassák azt a szervezetet, amelynél szívesen vállalnak közösségi szolgálatot. Az Egyetemi Csarnokban szervezett rendezvényen, - mint a korábbiakon is -, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is bemutatkozott, de különböző karitatív szervezetek, a Generációk Háza és a Rendőrség is bemutatta a náluk folyó munkát. A rendezvényen a fiatalok is bemutathatták tehetségüket. A Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium ütősei, majd a Révai Gimnázium fiataljai a Pál Utcai Fiúk musicalrészleteivel szórakoztatták társaikat. A „Csepp a tengerben” című látványelemmel az önkéntesség erejét, az összefogást szimbolizálták a szervezők és résztvevők, amikor távozáskor mindenki egy pohár vizet töltött egy átlátszó hordóba.

A tűzoltóság munkatársai amellett, hogy ismertették a szervezet tevékenységét és a náluk végezhető önkéntes munka lehetőségeit, hasznos, tűzmegelőzési tanácsokkal is ellátták a fiatalokat. A katasztrófavédelemnél teljesíthető közösségi szolgálat rövid távú célja, hogy a tanulók megismerjék a szervezet mindennapi tevékenységét, az egyes szakterületek működését, a hivatásos szolgálat alapvető értékeit. Hosszú távú cél a biztonsággal kapcsolatos ismeretek tudatosítása, a katasztrófák megelőzése és a katasztrófák elleni védekezés melletti elkötelezettség, valamint az önmentő képesség kialakítása.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és helyi szervei továbbra is várják a középiskolásokat, akik szeretnék a katasztrófavédelemnél letölteni közösségi szolgálatukat.

A katasztrófavédelmi megbízottak elérhetőségei a Rábaközben, akiknél szolgálatra lehet jelentkezni az alábbiak:

Kapuváron: Horváth Tamás tel: 96/242-855

Csornán: Kéri Károly tel: 96/261-555

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.