Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Augusztus 30. 13:36, szerda | PR
Forrás: 24/7

Hol vehetünk igénybe székhelyszolgáltatást? Budapesten és vidéken is!

Hol vehetünk igénybe székhelyszolgáltatást? Budapesten és vidéken is!

A székhelyszolgáltatás megkönnyíti a vállalkozások életét.

Székhelyszolgáltatást egyéni vállalkozók és társas vállalkozások is igénybe vehetnek. Azonban, amikor arra az elhatározásra jutunk, hogy székhelyszolgáltató szolgáltatásait vesszük igénybe, lényeges kérdés, hogy vidéken, Budapesten és pontosan melyik városban, vagy éppen melyik városrészben lesz a cég székhelye bejelentve.

Miért is van szükség székhelyre és székhelyszolgáltatóra?

Akár cégtulajdonos, akár egyéni vállalkozó valaki, a székhelyszolgáltatás igénybevételével nagyon sokat könnyíthet a saját feladatain. Egy jól működő székhelyszolgáltató minimális költségek mellett, nagymértékben tudja segíteni egy vállalkozás, illetve egy cég működését.

Székhelyválasztásánál lényegi szempont, hogy a székhely könnyen megközelíthető legyen az ügyvezető és a cégtulajdonos számára, hiszen az ott átvett leveleket és küldeményeket viszonylag gyakran fel kell venni. A Logosz Cégcsoportnál könnyen megoldható ez a probléma, hiszen lehetőséget biztosítanak arra, hogy bármelyik irodájukban székhelyszerződést kössünk egy másik városban lévő iroda címére és azt is vállalják, hogy a cég tulajdonosának küldeményeit továbbítják abba az irodába, ahol a szerződés megköttetett.

A Logosz Cégcsoport, 2005 óta működik székhelyszolgáltatóként. A 2017. évi CL. törvény, és a 7/2017. (VI.1) IM rendelet részletesen ecseteli, hogy a székhelyszolgáltatókra milyen feladatok hárulnak„A székhelyszolgáltató az, aki, üzletszerű vagy gazdasági tevékenységként az adózó megbízásából gondoskodik az adózóüzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról, valamint a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítéséről, így különösen a cég (megbízó) székhelyéhez és a cégiratokhoz kapcsolódó hatósági kényszer-intézkedések tűréséről.”

Mi a székhely és pontosan hol is legyen?

Székhelyszolgáltatás igénybevételére akkor lehet szükség, ha a cég vezetője vagy a vállalkozás vezetője nem rendelkezik olyan ingatlannal, ahová a céget be lehet jelenteni, illetve a saját ingatlanját sem szeretné székhelyként megjelölni.

A 2006. évi V. 7§ (1) törvény a székhely fogalmát is leírja: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. Ugyanennek a törvénynek a további rendelkezése (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

Székhelyszolgáltatást Budapesten és vidéken is igénybe vehetünk, akár a Logosz Cégcsoport szolgáltatásait is. Egy budapesti székhelynek nagyobb presztízs értéke van. A legnagyobb tekintélye a II., az V., és a XII. kerületben bejegyzett székhelyeknek van. Székhely bejegyzésével automatikusan cégbíróságot is választunk, illetve Nemzeti Adó - és Vámhivatal szervezeti egységet is. Hiszen mindig a székhely szerint illetékes egységek végzik az ellenőrzéséket.

A vidéki székhely is előnyös lehet, hiszen például vannak bizonyos pályázatok, amelyek csak és kizárólag vidéki cégek számára vannak meghirdetve. A vidéki területeken meghirdetett pályázatokon általában többen kapnak hozzájárulást és kevesebb önerővel is lehet vissza nem térintendő támogatást nyerni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:10, péntek | PR

A multifunkcionalitás a stílusjegyek kombinálásában is nyerő választás!

A mai gyors tempójú világban, ahol minden perc számít, a többfunkciós ruhadarabok és kiegészítők kiemelkedő szerepet kapnak a divatiparban.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből