Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 28. 07:36, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Hollywoodi sztárok is felfigyeltek egy középiskolás Alien-előadásra - VIDEÓVAL

Hollywoodi sztárok is felfigyeltek egy középiskolás Alien-előadásra - VIDEÓVAL

Hollywoodi sztárok is felfigyeltek egy New Jersey-i középiskola diákjainak Alien-előadására, melynek jelmezeit és díszleteit is maguk készítették főként újrahasznosított hulladékokból - számolt be róla a BBC News.

A North Bergen-i gimnázium növendékei az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című Ridley Scott-filmklasszikust állították színpadra iskolájukban a múlt héten. Az előadásról készült néhány rövid felvétel bejárta a közösségi médiát, és nagy feltűnést keltett.

Mások mellett A Gyűrűk Ura sztárja, Elijah Wood is elragadtatottan írt a darab jelmezeiről és díszleteiről.

Bár a darabot eredetileg csak kétszer játszották volna, a siker hatására North Bergen polgármestere felajánlotta, hogy finanszírozza a további előadásokat.

Scott scifijében John Hurt, Sigourney Weaver és Tom Skerritt játszotta a főbb szerepeket. A film a Nostromo űrhajón játszódott, amelynek legénységét egymás után levadássza egy földönkívüli szörnyeteg. Az Ellen Ripley-t alakító Sigourney Weaverből ez a film csinált sztárt. A scifiklasszikussá vált produkcióhoz több folytatás is készült.

A darabot a film forgatókönyve alapján a gimnázium angoltanára, Perfecto Cuervo írta az iskola színjátszóklubja számára.

Cuervo készítette az Alien: The Play című darab trailerét is, amelyet a bemutató estéjén töltöttek fel a netre. A darabban Weaver ikonikus szerepét a végzős Gabriella Delacruz játszotta el.



A jelmezeket, köztük az alien maszkját és az űrruhákat, valamint a díszleteket, beleértve a mozgatható zsilipajtókat, a diákok készítették. Még az az emlékezetes jelenet is szerepel az előadásban, amikor egy alien kibújik az egyik űrhajós mellkasából.

A darabot a becslések szerint nem egészen 3500 dolláros (993 ezer forintos) költséggel állították színre. A hét hónap alatt elkészült előadás művészeti rendezője Steven Defendini, a gimnázium művészettanára volt - írta a The New York Times.

Paul Scheer, az Alelnök-sorozat szereplője több Twitter-bejegyzést is megosztott követőivel az előadásról, és felvetette, hogy a középiskolásoknak a Broadwayn is elő kellene adniuk a darabot.

Az előadáshoz New Jersey kormányzója, Phil Murphy szintén gratulált a közösségi médián.

A nyolcadik utas: a Halál hivatalos Twitter-oldala ugyancsak megdicsérte egy bejegyzésben a diákok munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.