Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 14. 13:43, szombat | Helyi
Forrás: saját forrás

Holnaptól ne menjünk rutinból vonatra vagy buszra

Holnaptól ne menjünk rutinból vonatra vagy buszra

Április 15-én hatályba lép az új busz és vonat menetrend

Miközben a benzin ára már 450 forint felett jár, és csak további áremelésekre lehet számítani, a kormány jelentősen csökkentette a tömegközlekedés lehetőségeit. Országosan több, mint 400 vonat járatot állítanak le holnaptól. A változások nem hagyják érintetlenül a Rábaköz közlekedését sem. Az itt élők értetlenül állnak az előtt, a tavaly kormánypárti politikusok részvételével ünnepélyesen újraindított Csorna-Pápa vonalon napi két vonatpárra szűkítették a járatok számát. Egy reggeli és egy dálutáni vonatpár jelenti a teljes vonatközlekedést ezen a vonalon. Az érintettek úgy vélik, hogy ez a döntés az első lépés az újraindított vonal újbóli bezárása felé. Ez a lehetőség különösen annak a fényében érdekes, hogy pontosan a Csorna-Pápa vonal újranyitása miatt tolódik tovább a csornai elkerülő út előkészítése és építése.
A 2010 márciusában kiadott építési engedélyt módosítani kellett, mert az még azzal számolt, hogy az út keresztezi a leállított vasutat, felszedték volna a síneket ezen a szakaszon. Az akkori kormány kötelezte magát, hogy a vasútvonal esetleges újraindítása esetén vasúti felüljárót épít. (Tehát a vasút ment volna át a közút felett.) A Csorna-Pápa vonal tavalyi újraindítása miatt ez a koncepció megdőlt, és a kétszintű keresztezést meg kellett tervezni és engedélyeztetni. Így lehet, hogy mire néhány milliárdból megépül az elkerülő út felüljárója, újra leáll a vonatközlekedés a Csorna-Pápa szakaszon.

A vonal új menetrendje holnaptól:

A buszközlekedést is érinti a Rábaközben az új menetrend. Kormányzati döntésre a VOLÁN leállítja a Sopron-Budapest távolsági buszjáratait. Akik Győr és Sopron között ilyen járatokon utaztak, azok érdeklődjenek, hogy pótolták-e leállított távolsági járatot, és a megszokott időpontban indul-e busz. Távolsági buszjáratokat az ország más területein is le kellett állítaniuk a VOLÁN vállalatoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 14. 19:00, vasárnap | Helyi

57 vállalat felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás 80 százalékáért

A szénfogyasztás hét év alatt nyolc százalékkal nőtt.