Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 30. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Holnapután már nem lehet hagyományos antennával tévézni

Holnapután már nem lehet hagyományos antennával tévézni

Digitális átállás a megyénkben 2013 július 31-én.

A televíziózás világszerte folyamatosan fejlődik, minősége egyre jobb lesz. Azanalógról a digitális földfelszíni műsorszórásra való átállás nálunk is megvalósul.Ez azt jelenti, hogy holnap, azaz július 31-én Győr-Moson-Sopron megyében lekapcsolják az analóg sugárzást, onnantólkizárólag a digitálisan sugárzott adások lesznek majd elérhetőek,ami több előfizetési díj nélkül fogható csatornát, jobb kép- és hangminőségetjelent a televíziónézők számára.

A digitális átállásban azokérintettek, akik jelenleg hagyományos szoba- vagy tetőantennáthasználnak és mindössze az M1, RTL Klub, TV2 és esetleg egy helyi televízióműsorait látják előfizetési díj nélkül. Ők augusztus 1-től a régi módon nem tudnak tévét nézni. Aki kábeles vagy műholdas szolgáltatás előfizetője, esetleg IPTV-n keresztültelevíziózik, annak az átállás során nincs teendője.

Az analóg földfelszíni módon televíziót néző háztartások hagyományostévékészülékeit alkalmassá kell tenni a digitális műsorszórás vételére azért, hogy anézők az új digitális technológiával, jobb minőségben televíziózhassanak.A digitális földfelszíni műsorszórás zavartalan vételéhez Magyarországon jóállapotú tető- vagy szobaantenna, koaxiális levezető kábel, valamint hagyományosanalóg vevőegységgel rendelkező tévékészülék esetén egy dekóder (jelátalakító)készülék, úgynevezett, set-top-box szükséges.

Fontos tehát, hogy nem szükséges új tévékészüléket vásárolni, mivel a set-top-boxsegítségével a meglévő régebbi készülék is alkalmas a digitális jelek vételére.A legmodernebb tévéknél pedig külön set-top-boxra sincs szükség, mert azokbamár beépítették a megfelelő digitális vevőegységet.

Ha az ingyenesen fogható hét csatornánál is többet szeretne látni, akkorelőfizethet valamelyik kábeltelevíziós, műholdas, IPTV-s vagy digitálisföldfelszíni szolgáltató csomagjára.

Hát akkor kapcsoljuk be a tévét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!