Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Május 13. 13:22, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Hombres Racing a Filmes Futamon!

Hombres Racing a Filmes Futamon!

Interjú Szilágyi Leventével a Hombres Racing egyik tagjával. Kalandokban bővelkedő GPS pontkereső autóverseny lesz, Budapesttől, Kiskőrösig 2015.05.16-17-én Kiskunság központtal.

Április 18-19-én vettetek részt az AfricaLegend, GPS pontkereső autóversenyén, ami Velencétől, Sárvárig tartott!
Mesélnél erről a két napról, miként és milyen autóval is teljesítettétek a feladatokat?


De előtt mesélj, kérlek az előző versenyről.

- Az AfricaLegend idei első futamán nem tudtunk elindulni, mert részt vettünk a 2015-ös Bamako-n és nem akartunk a hazaérkezés után egyből lelépni otthonról egész hétvégére. Így idén a Sárvárra tartó "Márka futam" volt az első versenyünk ebben a sorozatban. Az itiner osztás kezdetére igyekeztünk leérni Velencére, hogy össze tudják rakni a navigátorok az útvonalat. Ezen a versenyen Béres Csaba állandó navigátorom mellett velünk indult Benedek László, alias "GPS Laci", akit a hazai off-road navigáció elismert tekintélye, a gps készülékek nagy tudója, aki a verseny alatt is segíti a többi csapatot.

A sorozat feladatai nagyon sokfélék, ezért gondos előkészítést igényel a teljesítendő feladatok listájának összeállítása. A szombati nap jól sikerült, harmadikok voltunk az eredmény listán. Egyszer ugyan bennragadtunk a sárban egy elhagyott faluban, de szerencsénkre gyorsan érkezett az "Újratervezés" nevű csapat és Horváth Peti kirángatott minket. Vasárnap már reggel láttuk, hogy simán teljesíthető lesz a nap összes feladata. Ennek tükrében nem rohanva végigautóztuk a pályát és megszereztük a maximális pontszámot és harmadik helyen fejeztük be a versenyt.
Az autónk egy 1997-es, jobb kormányos Toyota Landcruiser 95, ami egészen 2012-ig egy ír földművest szolgált. Ekkor vettük meg, mert az akkori autónkkal egy Toyota 4runner-rel a 2013-as Bamako-n indultunk és úgy terveztük, hogy nem hozzuk haza Bissau-Guinea-ból. 2013-tól versenyzünk vele és folyamatosan fejlesztjük, javítjuk. Főleg a futómű erősítésére, emelésére koncentrálunk, mivel a versenyek leginkább ezt a területet veszik igénybe.

Két nevezhető kategória is lesz, ti melyikben és milyen autóval fogtok indulni?

- Mindig off-road kategóriában indulunk már ötödik éve. Úgy kezdődött, hogy a 2010-ben nem ment le a Budapest-Bamako mezőnye hivatalosan Maliba, hanem Marokkóból vissza jött Budapestre. Az öcsémmel úgy indultunk, hogy eladjuk az autót Bamakóban, de erre így nem nyílt lehetőségünk és maradt egy jobb kormányos angol rendszámos autóm itthon. Hogy ne álljon feleslegesen a gép a házunk előtt elkezdtem vele versenyezni a hazai Kalandrally futamokon. Szerencsémre a feleségem elviseli és támogatja a hobbimat és a hétvégén egyedül elrendezi a négy gyerekünk összes programját.

Mesélnél a csapat tagjairól, miért is jártok erre a sorozatra?

- Navigátorom Béres Csaba, aki nagyon nagy lelkesedéssel végzi a feladatát. Saját navigációs programot használunk, amit ő fejlesztett ki egy barátjával és a mai napig tökéletesíti és igazítja hozzá az újabb feladatokhoz. Már kétszer volt velem a Budapest-Bamako futamon, ahol szintén nagyon jól látta el a feladatát. Ősrégi barátom, akivel jól megértjük egymást az autóban és azon kívül is. Nem mellesleg egy két lábon járó gasztro kalauz, aki bárhol a világon kiismeri magát bármilyen étlapon.
Élvezzük ezeket a hétvégi pontkeresős gps versenyeket. Jó a társaság és olyan helyeken járunk, ahol egyébként soha ne nem fordulnánk meg. Jó dolog egy terepjáróval száguldozni földutakon és erdőben jönni-menni. Az élmény faktorhoz természetesen hozzá tartozik az esti italozós, beszélgetős vacsora is. Sok új ismeretséget köszönhetünk ezeknek a futamoknak.
Eddig bárkit vittünk el magunkkal nagyon élvezte ezt a fajta terepjárós versenyzést. Volt olyan, akinek annyira megtetszett, hogy maga is vett egy terepjárót és versenyezni kezdett.

Címkék: autósport, futam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.