Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2017. Január 24. 07:43, kedd | Életmód
Forrás: mti

Hordjunk maszkot a szmog miatt!

Hordjunk maszkot a szmog miatt!

Az Országos Közegészségügyi Központ szaktanácsadója szerint elsősorban azoknak javasolt a védőmaszk hordása a szmogban, akik egészségesek.

Páldy Anna az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, a maszkokat azért nem ajánlják elsősorban a légzési, vagy keringési betegségben szenvedőknek, mert megnehezíti a légzést számukra.

Az ilyen maszkokat elsősorban egészséges, kerékpározó, vagy olyan embereknek ajánlják, akik huzamosabb ideig tartózkodnak a szabad levegőn - tette hozzá.

A szaktanácsadó elmondta még, hogy a normál egészségügyi maszk ebben a szmogban nem nyújt teljes védelmet, az FFP1, vagy FFP2 jelöléssel ellátott porvédő maszkok viselése biztosít védelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt