Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Május 22. 18:38, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Hugh Grant új szerepben - bukott politikus lesz

Hugh Grant új szerepben - bukott politikus lesz

Hugh Grant egy bukott brit politikust alakít Stephen Frears háromrészes BBC-tévédrámájában.

A színész Jeremy Thorpe egykori liberális pártvezért alakítja. Thorpe-ot 1979-ben állították bíróság elé, majd felmentették volt szeretője, Norman Scott meggyilkolására szőtt állítólagos terve miatt.

Az A Very English Scandal című tévéfilm a korábbi újságíró, John Preston bestselleréből készül. A forgatókönyvet Russell T. Davies írja.

Annak idején az "évszázad tárgyalásaként" híresült el a Thorpe-ügy. A politikusról a hetvenes évek közepén kezdték pletykálni, hogy szerelmi kapcsolatban áll a férfimodell Norman Scott-tal. A kapcsolat állítólag a hatvanas évek elején kezdődött, amikor a homoszexualitás még büntetendő volt Nagy-Britanniában.

Az egész ügy egy apró társadalombiztosítási perből pattant ki: a bíróság előtt megjelenő Scott a tárgyalás alatt magáról megfeledkezve azt kiáltotta, hogy azért üldözik, mert szexuális kapcsolata van Jeremy Thorpe-pal. Thorpe azonnal cáfolta a dolgot, de mikor szenvedélyes levelezésük a sajtóban landolt, Thorpe lemondott pártvezetői posztjáról. Később azzal is megvádolták, hogy kitervelte Scott meggyilkolását, és bár ez alól a vád alól felmentették, politikusi pályafutása véget ért.

Grant legutóbb a Florence - A tökéletlen hang című életrajzi drámában forgatott Frearsszel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára