Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 25. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Hunyadi János Középiskola

Hunyadi-Funtastisch

Hunyadi-Funtastisch

Idegen nyelvi versenyt rendezett a 70 éves Hunyadi Csornán.

A csornai Hunyadi János Középiskola 70 éves fennállását sokszínű rendezvénysorozattal ünnepli, melynek egyik állomása a hagyományteremtő szándékkal indított „Hunyadi-Funtastisch” Idegen Nyelvi Verseny volt.

A feladatokban a hangsúlyt a játékosságra helyezték. A cél a nyelvi készségek mérése helyett inkább a logika és az élethosszig tanuláshoz nélkülözhetetlen IKT eszközök használata volt (rajz, kriptográfia, keresztrejtvény stb.). A versenyre 6 fős csapatokkal lehetett nevezni, egy csapat 3 német és 3 angol nyelvet tanuló versenyzőből állt. A második fordulóba jutott csapatok egy-egy szabadon választható dallal és verssel készültek angol illetve német nyelven. Az előadáshoz sokféle eszközt használtak a diákok- hangszereket, bábokat, powerpoint prezentációt.

Az első helyezést a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola Three Könige csapata szerezte meg: Balics Eszter, Rasztovich Gergő, Miholics Márton, Csaplár Miklós Máté, Cser Anna, Hegyi Patrícia.

A második helyezett a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvóda és Általános Iskola Fantastische Students csapata lett: Medei Fanni, Medei Rómeó, Turi Máté, Bognár Viktória, Győri Áron, Lőrincz Brigitta.

A harmadik helyezést a Beledi Általános Iskola csapata szerezte meg: Barabás Laura, Bendekovics Máté, Velner Hanna, Gömböcz Márk, Keszte Levente és Nagy Noel részvételével.

Fotók: Molnár László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.