Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 21. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Hunyadis szakmai tanulmányi sikerek Szolnokon

Hunyadis szakmai tanulmányi sikerek Szolnokon

A tudás hatalom.- mondhatják a csornai Hunyadi pedagógiai szakképzésének diákjai.

Idén is kiemelkedő eredményeket értek el a csornai hunyadisok pedagógiából, pszichológiából a szakmai érettségi tárgyak országos versenyén Szolnokon.

A pedagógiai szakképzésében nagy hagyománya van a tehetséggondozásnak. Világosné Rozsonits Erika tanárnő töretlen szorgalommal és kitartással évről évre fantasztikus teljesítményekre ösztönzi diákjait.2006 tavasza óta az ország legjobbjait mindig sikerül megtalálnia, felkészítene. A versenyek végén minden évben tanítványai fejére kerültek/kerülnek a tantárgy legjobbjainak kijáró láthatatlan koronák. Így történt ez idén tavasszal is .

- A ma iskolájában jól megfigyelhető, hogy a gyerekek, a tanulók életében egyre több a konfliktus, melyeket sok esetben nagyon nehéz megoldani. Nagy eltérés mutatkozik az egyes emberek értékrendjében is. A fellépő feszültségüket nem, vagy csak nagyon nehezen tudják úgy levezetni a diákok,, hogy az mások számára is elfogadható és jó legyen. Mindez egyaránt megfigyelhető diák – diák, tanár – diák, szülő – gyermek között. Egy jó pedagógusnak naponta meg kell próbálni, meg kell oldani számos konfliktushelyzetet úgy, hogy az minden szereplője számára elfogadható legyen. Erre csak az a tanár képes, aki emberi értékei mellett kivételes érzelmi intelligenciával és megfelelő ismeretekkel, jártassággal rendelkezik a konfliktuspedagógia és a fejlődéslélektan területein egyaránt.- mondta el a tanárnő.

A felkészülés során a sok elméleti ismeret mellett a gyakorlást a problémacentrikus szóbeli feleletek, a kommunikációs helyzetgyakorlatok, az érvelés és a meggyőzés módszereinek gyakorlására fordítják.

- Szeretném, ha diákjaimnak át tudnám adni a legfontosabbakat, amit képviselek: tudás, szeretet, tisztelet, emberség, törődés. Emiatt mozgatok meg évről évre ennyi energiát és adok magamból ilyen sokat.Az elért eredmények, sikerek mellett büszke vagyok arra, hogy volt tanítványaimmal, különösen az országos versenyzőimmel napi kapcsolatot ápolunk. Így jól tudom, hogymindnyájan az elért többletpontokat felhasználva színvonalas főiskolákon és egyetemeken tanulnak, végeztek, dolgoznak – a Csornán megszerzett tudásukat jól tudják használni.
Remélem, hogy ők, mint a jövő pedagógus nemzedéke jobban, hatékonyabban tudnak majd dolgozni, alkalmazkodni a megújuló, és folyamatosan változó pedagógiai kihívásokhoz, a pedagógus pályához.- zárta tájékoztatójátVilágosné Rozsonits Erika

Az idei országos döntő eredményei:

Nyers Adrienn 2. helyezés 100 többletpont
Kovács Bianka 3. helyezés 100 többletpont

Tarcsai Veronika 6.helyezés 100 többletpont
Németh Réka 7. helyezés 100 többletpont
Sipőcz Gertrúd 9. helyezés 100 többletpont
Németh Dóra 10.helyezés 100 többletpont

Stanitz Barbara 15. helyezés 50 többletpont

Tóth Renáta 29.helyezés 25 többletpont

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.