Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 28. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Papp József

Hunyadis voltál? Akkor mi félszavakból is megértjük egymást.

Hunyadis voltál? Akkor mi félszavakból is megértjük egymást.

70 éves jubileumát ünnepli az iskola

Hetvenedik tanévét ünnepli Csornán a jelenlegi nevén Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Hunyadi János Középiskolája Csornán. Az elmúlt hetekben számtalan eseményt, versenyt, kiállítást rendeztek az ünnep tiszteletére, pénteken pedig gálaműsorral emlékeztek meg az évfordulóról.

A műsor előtt Kovács Istvánné igazgató köszöntötte a megjelenteket, akik zsúfolásig megtöltötték a művelődési központ színháztermét. Az iskola tanulói és tanárai mellett ott voltak a már nyugdíjas pedagógusok, ma már máshol tanító egykori hunyadis tanárok, a város vezetői és korábbi hunyadis diákok. Beszédében köszönetet mondott az elődöknek az iskola és közösség építő munkáért, a jelenlegi tanároknak és diákoknak a további sikeres jövőt megalapozó tevékenységükért.

Andrássy Katalin, a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója felidézte az iskola elmúlt 70 évét, a fejlődés állomásait. A 70 év alatt a gimnáziumi képzés mellett kezdetben mezőgazdasági, majd közgazdasági, később óvónőképző, majd a jelenleg is folyó ügyviteli, rendvédelmi és pedagógiai képzést nyújtja a Rábaköz és a megye középiskolásainak a csornai Hunyadi. Az iskola épülete, felszerelése folyamatosan változott, követve az oktatási célok igényeit.

Az ünnepség utolsó felszólalója Dr Papp Zsolt volt, az iskolát 27 éven keresztül igazgatóként vezető Papp Ferenc fia, aki maga is a Hunyadiban végzett. Személyes hangvételű köszöntőjében saját családi és iskolai élményeit idézte fel.

A köszöntők után az iskola egykori és jelenlegi tanulóinak gálaműsorával folytatódott az ünnep. A zeneszámok, versek, táncok felidézték azt a sokszínűséget, ami mindig is jellemző volt a Hunyadira. Szívmelengető színfoltjai voltak a gálának azok a műsorszámok közt vissza-visszatérő naplójegyzetek, amiket egy egykori hunyadis diák írt az 1950-es évekbeli iskolai élményeiről. Vidám és szívszorító volt hallani a régi sztorikat, legendás hunyadis tanár személyiségeket, akik már nincsenek köztünk. A naplójegyzetekben megidézett múltat és a jelent összekötötte a nézőtér első sorában ülő valamikori hunyadis tanár, Karakai Anna, mindenki Panni nénije, aki már az ötvenes évek diáktörténeteiben is tanár egyéniségként szerepelt.

A gála újra bebizonyította, hogy megszámlálhatatlan ember él a Rábaközben, vagy máshol az országban, világban, aki innen indult, akinek fontos, hogy csornai, fontos, hogy a Hunyadi diákja volt, mert ez a kortársak közt megőrzött régi barátságok mellett generációkon átívelő összetartozást is jelent.

Fotók: Molnár László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.