Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 28. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hússzoros a túljelentkezés a harmadik trafikpályázaton

Hússzoros a túljelentkezés a harmadik trafikpályázaton

Továbbra is hatalmas az érdeklődés a trafikok iránt, a harmadik körös pályázatban 162 településen meghirdetett 180 koncesszióra ugyanis hússzoros a túljelentkezés - írja a Világgazdaság. Összesen 3902 darab pályázat érkezett be, de ezek közül 3824 az érvényes – mondta Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szóvivője.

A második körös trafiknyerteseknek péntek az utolsó napjuk arra, hogy aláírják a 20 évre szóló koncessziós szerződést, így hamarosan újabb 549 nemzeti dohánybolt nyílhat.

'Az első körös nyertesek 99 százaléka fizette már be a koncessziós díjat” – mondta Légrádi Petra. A koncessziós szerződések szerint az esedékes koncessziós díj határidőben történő hiánytalan megfizetésének elmulasztása a koncessziós szerződés azonnali hatályú felmondását vonhatja maga után. Kétezer fős településig 100 ezer forint, tízezer fős településig 160 ezer forint, tízezer fő feletti településen 200 ezer, míg Budapesten és a megyeszékhelyeken 240 ezer forint a koncessziós díj évente. Így bőven 1 milliárd forint felett lehet majd az NDN bevétele.

Nagyszabású közbeszerzésekre készül a társaság, a tételek között szerepel egy Pannónia utcai székház felújítása és átalakítása, de az ellenőri feladatok ellátásához tucatnyi gépkocsikra is szüksége van az NDN-nek. A NAV adataiból kiderült: az új rendszer első hónapjában mindössze 623 millió szálat értékesítettek. Ez 50 százalékos csökkenés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk