Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Január 19. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délutáni viharkárok felszámolásánál

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délutáni viharkárok felszámolásánál

A hivatásos tűzoltók mindig számíthatnak az önkéntesekre.

Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg hetvenkettő önkéntes tűzoltó egyesületnek van együttműködési megállapodása hivatásos tűzoltósággal. Közülük nyolc egyesületnek van önálló beavatkozásra is jogosultsága.

A szélsőséges időjárás miatt évente többször kérik a hivatásosok az önkéntesek segítségét, hiszen amikor hirtelen tömegével érkeznek a lakossági bejelentések, a településeken működő önkéntesek segítsége helyben gyorsabban érkezik, nagy segítséget jelentve a szintén riasztott hivatásos tűzoltóknak.

2021-ben a hivatásos egységeket támogató önkéntes tűzoltó egyesületek nyolcszázharmincnégy alkalommal vonultak különböző tűz-és káresetekhez.

Legutóbb a hétfő délutáni szeles időjárás alkalmával nyújtottak segítséget a hivatásos tűzoltóknak a viharkárok elhárításánál. Legtöbbször útra, kerítésre dőlt fákat, forgalmi akadályt okozó lehasadt faágakat távolítottak el.

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délután tomboló szél okozta viharkárok felszámolásánál. Győrújbarátról, Dunaszigetről, Börcsről, Ásványráróról, Hédervárról, Jánossomorjáról, Fertőszentmiklósról, Halásziról, Kunszigetről, Öttevényről, Nagycenkről, Banáról, Beziről, Pannonhalmáról, Sarródról, Nagylózsról, Bősárkányról, Csornáról, Bogyoszlóról és Veszprémvarsányról riasztottak a megyei műveletirányítási központból egy-egy önkéntes rajt, akik gyorsan és hatékonyan hárították el a vihar okozta károkat, vagy biztosították a kárhelyszíneket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság köszöni az önkéntesek munkáját, melyet saját polgári foglalkozásuk mellett önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végeznek a lakosság biztonsága érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.