Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2022. Január 19. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délutáni viharkárok felszámolásánál

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délutáni viharkárok felszámolásánál

A hivatásos tűzoltók mindig számíthatnak az önkéntesekre.

Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg hetvenkettő önkéntes tűzoltó egyesületnek van együttműködési megállapodása hivatásos tűzoltósággal. Közülük nyolc egyesületnek van önálló beavatkozásra is jogosultsága.

A szélsőséges időjárás miatt évente többször kérik a hivatásosok az önkéntesek segítségét, hiszen amikor hirtelen tömegével érkeznek a lakossági bejelentések, a településeken működő önkéntesek segítsége helyben gyorsabban érkezik, nagy segítséget jelentve a szintén riasztott hivatásos tűzoltóknak.

2021-ben a hivatásos egységeket támogató önkéntes tűzoltó egyesületek nyolcszázharmincnégy alkalommal vonultak különböző tűz-és káresetekhez.

Legutóbb a hétfő délutáni szeles időjárás alkalmával nyújtottak segítséget a hivatásos tűzoltóknak a viharkárok elhárításánál. Legtöbbször útra, kerítésre dőlt fákat, forgalmi akadályt okozó lehasadt faágakat távolítottak el.

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délután tomboló szél okozta viharkárok felszámolásánál. Győrújbarátról, Dunaszigetről, Börcsről, Ásványráróról, Hédervárról, Jánossomorjáról, Fertőszentmiklósról, Halásziról, Kunszigetről, Öttevényről, Nagycenkről, Banáról, Beziről, Pannonhalmáról, Sarródról, Nagylózsról, Bősárkányról, Csornáról, Bogyoszlóról és Veszprémvarsányról riasztottak a megyei műveletirányítási központból egy-egy önkéntes rajt, akik gyorsan és hatékonyan hárították el a vihar okozta károkat, vagy biztosították a kárhelyszíneket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság köszöni az önkéntesek munkáját, melyet saját polgári foglalkozásuk mellett önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végeznek a lakosság biztonsága érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 04. 10:00, vasárnap | Helyi

Szent Miklós ünnep Csornán a Premontrei parkban

Lovashintón érkezik a Mikulás.

2022. December 02. 16:00, péntek | Helyi

Egy hónapja eltűnt ez a fiú. Ki látta?

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó fiatal megtalálásához.

2022. December 02. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. December 02. 09:00, péntek | Helyi

Pályakarbantartási munkák miatt vonatpótló buszok járnak december 7-én

A vágányzári menetrend a Csorna-Sopron, Csorna-Győr, Csorna-Szombathely vonalakat is érinti.