Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 26. 15:46, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Dél-Európában még nyárias az idő. A többnyire anticiklonális hatásoknak köszönhetően sokat süt a nap, és a hőmérséklet csúcsértéke még többfelé a nyarat idézi. A Földközi-tenger menti országokban 26 és 32 fok közé melegszik fel délutánra a levegő, a legmelegebb továbbra is Délkelet-Spanyolországban van. Ugyanakkor a kontinens nyugati partjainál - középpontjával az Atlanti-óceán felett - ciklon örvénylik, és ciklon található már napok óta Északkelet-Európában is. A nyugati ciklon egyelőre lényegesen nem szól bele a szárazföld időjárásába. Az északkeleti ciklon azonban nagy terület időjárását alakítja; hatására sokfelé borult az ég, hideg van, és néhol már havazik. Sekély ciklon található középpontjával a Benelux-államok felett is. Ez a ciklon az elkövetkező 24-36 során délkelet felé helyeződik, hátoldali áramlási rendszerében az északkeleti hideg levegő a Kárpát-medencét is eléri. Pénteken térségünkben több fokkal mérséklődik a felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
---------------------------------------------------

Csütörtökön a napos időszakok mellett nagyrészt a felhős idő lesz a jellemző, szórványosan várható zápor, délnyugaton és északkeleten egy-egy zivatar is lehet. Pénteken az ország délnyugati harmadán erősen felhős lesz az ég, nyugaton és délen eső, zápor is valószínű, másutt változóan felhős, többnyire napos időre számíthatunk. Kezdetben a nyugati, majd az északnyugati szél többfelé megerősödik, főként zápor, zivatar környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik. Pénteken napközben már mérsékelt lesz a változó irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű, de főként Nógrád, Heves megyében, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén nyugati felén a szélvédett, derült területeken talajmenti fagy várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 13 és 17 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.