Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2023. Szeptember 03. 13:00, vasárnap | Életmód
Forrás: PS PRovocative

Így szoktasd rá a gyermeked az ivásra

Így szoktasd rá a gyermeked az ivásra

A gyermekek napi folyadékfogyasztásának elérése néha kihívást jelenthet.

Kreatív megközelítéssel és pozitív hozzáállással azonban könnyebben elérhető. Íme néhány tipp, hogyan vedd rá gyermeked az elegendő vízivásra.

Szervezetünk vízháztartásának egyensúlya segít fenntartani az optimális testfunkciókat, támogatja az agyműködést és segíti az emésztést. Az általános közérzetünk, hangulatunk és teljesítőképességünk múlik az elegendő folyadékfogyasztáson. Optimális mennyisége gyermekeknél különböző tényezőktől függ, mint például az életkor, testtömeg, aktivitási szint, környezeti feltételek (például hőmérséklet és páratartalom), valamint egyéni testtömeg és anyagcsere. Általánosságban azonban 5‒8 éves gyermekeknek naponta legalább 5-6 pohár (1,2‒1,5 liter) folyadékot, lehetőleg vizet ajánlott fogyasztani. Ha gyermekünk önmagától nem nyúl rendszeresen a vizespohár vagy a kulacsa után, érdemes bevetni az alábbi trükköket.

Mutass példát!

Legyen mindkettőtök számára folyamatosan elérhető egy pohár vagy kulacs vízzel töltve, és minden alkalommal, amikor belekortyolsz, kérdezd meg gyermeked, hogy iszik-e veled.

Válasszon saját kulacsot, poharat

Legyen gyerekednek saját kedvenc otthoni pohara és engedd meg, hogy magának válasszon kulacsot, amit magával vihet óvodába, iskolába.

Tedd izgalmasabbá az ízét

Dobd fel a víz ízét gyümölcsök, 100%-os gyümölcslé hozzáadásával, gyümölcstea készítésével. Ha gyermeked már hozzászokott az édes üdítőkhöz, fokozatosan adj hozzá egyre több vizet, így lassan visszatérhettek a természetes ízekhez.

Készítsétek együtt

Kísérletezzetek, alkossatok együtt új italokat, fedezzetek fel együtt új ízeket. Ha erre nincs időd, a Waterdrop ICE TEA Microdrink kiváló alternatívája lehet a hagyományos jegesteának. A praktikusan csomagolt italkocka 2 perc alatt látványosan feloldódik, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozót, és valódi teából készült.

Tedd játékossá

Állíts be „vízszünet” emlékeztetőt a telefonodra, és amikor megszólal, versenyezzetek, ki ér előbb a poharához. Aki többször iszik elsőként, nap végén jutalomban részesül. Vagy igyatok minden órában annyi korty vizet, ahányat üt az óra.

Tartsatok közös vízszünetet

A pár perces összejövetel nemcsak segíthet a folyadékfogyasztásban, hanem lehetőséget is teremt a közös időtöltésre és beszélgetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 19:00, péntek | Életmód

Egészséget adni nem tudunk, de segítünk, hogy megőrizze vagy visszaszerezze

Mérni vagy méricskélni? Hogy, mit? A vérnyomást.

2024. Február 23. 09:13, péntek | Életmód

Magyar gyártású csúcstechnológiás orvosi mikroszkópot adtak át a kanadai McGill Egyetemen

Magyar gyártású, háromdimenziós képalkotást lehetővé tevő orvosi mikroszkópot adak át csütörtökön a kanadai McGill Egyetemen.

2024. Február 22. 15:34, csütörtök | Életmód

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Egy tudóscsoport megfejtette a bálnák énekének titkát.

2024. Február 21. 13:43, szerda | Életmód

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel.