Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 04. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: HétFő KC

III. Rábaköz ETO Kupa

III. Rábaköz ETO Kupa

Újabb két korosztály fejezte be küzdelmeit a III. Rábaköz ETO Kupa sorozatában.

A közelmúltban fejeződtek be az Audi ETO KC és a Cserpes Sajtműhely támogatásával megrendezett III. Rábaköz ETO Kupa lány utánpótlás kézilabda torna U 13-as és U 9-es korosztályainak mérkőzései.

A helyszín ezúttal a Kónyi sportcsarnok volt, amelyet az önkormányzat bocsátott a rendező HétFő KC ETO rendelkezésére. A kupa sorozat megálmodásakor kitűzött fő cél megvalósulni látszik, hiszen már Rábaközi csapatok is bekapcsolódnak a mérkőzésbe.

Az U 13-as korosztály március 22-én lépett pályára. A nevezett csapatok közül ki kell emelni a Csornai SE csapatát, aki először nevezett be a Kupára, a Buborékok viszont már visszatérő vendég a rendezőknél. A HétFő KC egyesület kettő csapatot is kiállított, abból az egyik a korosztályhoz képest 2-3 évvel fiatalabb lányokból állt. A fiatal U 11-es csapat a legutolsó mérkőzésen mutatta meg, valójában mit is tud, és megszerezte a IV. helyezést. A nevezett rábaközi csapatok közül a második helyen végzett a Buborékok tehetséges játékosokkal teletűzdelt csapata, akik a harmadik helyre szorították a Csornai SE fiataljait. A győzelmet idén a HétFő KC ETO csapatától nem lehetett elvenni. Egy nagyon magabiztos kezdés után a legvégén főlényes győzelemmel értek fel a dobogó csúcsára. A torna különdíjasait is jutalmazták. A legjobb játékos és egyben gólkirálynő Hornyák Júlia, a Buborékok csapatából, a legjobb kapus Horváth Virág a HétFő KC ETO csapatkapitánya lett.

Egy héttel később március 29-én az U 9-es korosztály lányai léptek pályára. A támogatók és a helyszín ugyanaz, a csapatok összetétele kicsit más. Itt is volt azonban debütáló: első alkalommal nevezett a Mosonmagyaróvár ETO csapata, akik nagyon szimpatikus játékkal végül az ötödik helyet szerezték meg. A negyedik helyen végzett a Kölyökkézi ETO csapata, akiket a rendező HétFő KC ETO lányai előztek meg, és így a rendező léphett fel a dobogó harmadik fokára. Nagyon szépen csillog a bronzérem a lányok nyakában. A döntő mérkőzést a Gárdonyi ETO és az Ikervár ETO lányai játszották, de nem bírtak egymással, a mérkőzés végén 13-13-t mutatott az eredményjelző tábla. Kezdődött a számolgatás és meg is született a döntés, ami alapján jobb gólkülönbséggel lett torna győztes az Ikervár ETO csapata.

A Gárdonyi ETO csapata veretlenül lett ezüstérmes, ráadásul tovább örülhettek, hiszen tőlük került ki a kupa legjobb kapusa Luksics Gréta! A legjobb játékos és szintén gólkirálynő egyértelmű döntés alapján ismét Farkas Júlia, az Ikervár ETO tehetsége lett. A szép számú közönség előtt lezajlott küzdelmek sok gyereket megmozgatva megmutatták a Rábaközi kézilabda fejlődését és segítenek a tehetségek kiválasztásában.

A Kupa 2014. május 10-én az U 11-es korosztály mérkőzéseivel folytatódik, amely szintén a Kónyi sportcsarnok falai között kerül megrendezésre. Nevezések még korlátozott számban leadhatók az imrehorvath@hetfokc.hu e-mail címen. További információ és a kiírás az egyesület honlapjántalálható.

Felső képünkön az U 13-as, alsó képünkön az U 9-es korosztály győztese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból