Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2013. Február 12. 05:00, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Ikerbalsiker: hiába a DNS, nem tudják, melyik iker a bűnös

Ikerbalsiker: hiába a DNS, nem tudják, melyik iker a bűnös

Sikerült ugyan elfognia a francia rendőrségnek egy nemi erőszaksorozat elkövetőjét, mégis tanácstalan, mivel két gyanúsítottja van, akik egypetéjű ikrek.

A 24 éves férfiak egyike Marseille-ben erőszakolt meg hat nőt. A legfiatalabb áldozat 22, a legidősebb 76 éves volt. Fényképekről egyértelműen felismerték támadójukat, akiről azonban kiderült, hogy kettő van "belőle". Az ikrek között a nők nem tudtak különbséget tenni, a fivérek DNS-e pedig szintén annyira hasonlít egymásra, mint két "tojás". A jelenleg általánosan használatos DNS-elemzéssel lehetetlen megmondani, hogy melyikük a tettes. Különleges vizsgálatra lenne szükség, de annak költsége elérheti az egymillió eurót is.
Normál DNS-teszt esetén elég a molekula 400 bázispárját összevetni, egypetéjű ikerpárnál viszont több milliárdot kell, hogy különbség mutatkozzon.
Mindkét gyanúsított váltig tagad. Az áldozatoktól rendre elvették azok mobiltelefonját, és a rendőrség az egyik készülék és egy videofelvétel alapján akadt rá a tettesre. Vagy annak fivérére. Az ikrek együtt laknak, és gyakran megosztoznak a mobiltelefonokon is - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
Volt már hasonló ikergondban a hatóság az Egyesült Államokban is, de ott apasági perben. Az ikerpár 2003-ban melegedett össze egy-egy röpke pásztorórára egy rodeón ugyanazzal a hölggyel, ugyanazon a napon pár óra "szünettel" anélkül, hogy tudtak volna egymás "látogatásáról". A nap demográfiailag gyümölcsözőnek bizonyult: 9 hónap múlva lányuk született. Egyik fivér sem akarta vállalni az apaságot, egyikük pedig a bíróságon felvetette, hogy milyen ítélet születne, ha nemi erőszak a vád egypetéjű ikrek ellen. Szakértők szerint lehet, hogy megúsznák, mert 99,9 százalékban nem lehetne eldönteni, melyikük ártatlan, illetve bűnös.

Címkék: szines

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 13:00, szerda | Bulvár

Véget ért egy korszak New Yorkban

Hétfőn távolították el a 7. sugárútról a metropolisz utolsó közterületen álló, fizetős telefonfülkéjét.

2022. Május 24. 09:02, kedd | Bulvár

Vilmos herceg 40. születésnapjára ötfontos érmét bocsát ki a brit pénzverde

Ötfontos érmét bocsát ki Vilmos brit herceg 40. születésnapja alkalmából a királyi pénzverde.

2022. Május 22. 18:50, vasárnap | Bulvár

Szappanopera-sztár lett a brit trónörökös

Szappanopera-sztár lett a brit trónörökös. Károly walesi herceg édesanyja, II. Erzsébet királynő kedvéért vállalta a beugrást a BBC közszolgálati televízió legnépszerűbb, EastEnders című sorozatában.

2022. Május 17. 06:00, kedd | Bulvár

Kezdődik kedden a 75. cannes-i fesztivál

Több mint 35 ezer szakmai résztvevő és mozirajongó részvételével kedden megkezdődik a 75. cannes-i fesztivál, amelynek hivatalos programjában 21 film versenyezhet az Arany Pálmáért.