Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 30. 07:30, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu

Illangó lányok a vizek mellől

Illangó lányok a vizek mellől

Utolsó állomásához érkezik december 2-án a Folkbeats népzenei és világzenei tehetségkutató verseny szervezői által indított lemezbemutató koncertsorozat az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

Ezúttal a Drum And Folk és az Illangó debütáló albumait ismerheti meg a nagyérdemű.

A 2010-ben, Kecskeméten alakult Drum And Folk kísérletezik, és ismeretlen vizekre merészkedik, hogy felfedezzen egy új világot. Az érdekes zenei kísérlet egy dinamikus, ötletes, szórakoztató világzene egy gyönyörű hangú énekesnővel fölturbózva.

A muzsikusok célja, hogy közelebb hozzák a népzenét a fiatal generációhoz, ezért az autentikus magyar dallamokat modern világzenei köntösbe öltöztetve, a zenei műfajok sokszínű keverékét hozták létre. A dalokban, felcsendülnek a reggae, drum and bass, funky, rock, jazz és blues-os elemek is.

Az Illangó nem más, mint három magyar lány a Duna, a Tisza és a Balaton mellől, akik nem csak horgászni tudnak. Az énekesnők külön-külön is több népzenei versenyen szerepeltek sikerrel, és válogatáslemezeken is hallhatók.

Együttesüket a barátság és a közös érdeklődés hozta össze, 2008 tavaszán alakultak. Elsősorban a vokális magyar népzenéből merítenek, de szívesen válogatnak különböző nemzetek, nemzetiségek (például ruszin, szlovák, lengyel) népdalanyagából is. A vidám, vicces, néha szomorú népdalok elementáris erővel, hitelesen és mély átérzéssel szólalnak meg előadásukban. Debütáló lemezükön hegedű, brácsa, bőgő és cimbalom is kíséri őket.

A lányok szeretnék a népzenét közelebb vinni az emberekhez, bebizonyítva, hogy az egy közös nyelv, és mindenki számára elérhető érték, a mindennapjainkban is éltethető kincs. Fiatalok, szépek, okosak, tehetségesek, szerények, fontos számukra az autentikus népzene minél szélesebb körű megismertetése, s a kisugárzásukat sem kölcsönbe kapták.

A 7 órától induló lemezbemutató koncertek vendége Pál István 'Szalonna' és a Ba-Ra-Ka zenekar. További hír, hogy megjelent a teljes Folkbeats népzenei és világzenei albumsorozat, amely a helyszínen megvásárolható.

Címkék: Folkbeats

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.