Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2015. Október 21. 08:11, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Újabb incidensek Németországban

Illegális bevándorlás - Újabb incidensek Németországban

Németországban kedden is több erőszakos incidensről tájékoztattak a hatóságok a menekültválsággal kapcsolatban,

hírportálok pedig arról számoltak be, hogy megsérült egy menedékkérő, aki megpróbált elmenekülni, hogy ne toloncolhassák Magyarországra.
A 18 éves afgán menedékkérőt a Szász-Anhalt tartománybeli Zeitzben működő befogadóállomásról akarták visszaszállítani Magyarországra a menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini előírások alapján. A fiatalember menekülni próbált és kiesett egy harmadik emeleti ablakból. Könnyebben megsérült, kórházba vitték. A kitoloncolását elrendelő határozat végrehajtását felfüggesztették.

A baden-württembergi Messstettenben működő tartományi központi befogadóállomáson a helyi rendőrség keddi közleménye szerint még hétfőn késő este csapott össze egy csoport szír és iraki menedékkérő, miután egy iraki férfi zaklatott egy 18 éves szír lányt, aki segítséget kért honfitársaitól. A verekedésben vasrudak is előkerültek. Öten könnyebben megsérültek. A biztonsági szolgálatnak sikerült elsimítani a konfliktust, így a helyszínre nagy erőkkel érkező rendőröknek már nem volt dolguk.

Berlin Lichterfelde nevű negyedében is verekedés volt egy menekültszálláson keddre virradó éjjel. A rendőrség közleménye szerint többen sörös palackkal, késsel felfegyverkezve vettek részt az ismeretlen eredetű összecsapásban. Öten könnyebben megsérültek, közülük két embert kórházba kellett vinni ambuláns kezelésre.

A lakókonténerekből álló szálláson nagyjából 300 különösen veszélyeztetett - például terhes vagy fogyatékkal élő - menedékkérő él. Két hete is volt ott kisebb verekedés, akkor három férfi heves szóváltás után rárontott egy meleg menedékkérő párra.

A meckenburg-elő-pomerániai Greifswaldban hétfő késő este hat álarcos ember megtámadt egy férfit, aki részt vett a városban este egy demonstráción, amelyen a kormány menekültpolitikáját bírálták. A rendőrség súlyos testi sértés miatt eljárást indított.

A kormány menekültpolitikája ellen Béke, szabadság, demokrácia és igazság címmel meghirdetett demonstráción 200 ember vett részt, míg A világra nyitott, színes, toleráns Greifswaldért címmel meghirdetett ellentüntetésen 250-en jelentek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

2024. Február 16. 14:30, péntek | Külföld

Meghalt a börtönben Putyin politikai ellenfele, Alekszej Navalnij

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).