Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2015. Október 21. 08:11, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Újabb incidensek Németországban

Illegális bevándorlás - Újabb incidensek Németországban

Németországban kedden is több erőszakos incidensről tájékoztattak a hatóságok a menekültválsággal kapcsolatban,

hírportálok pedig arról számoltak be, hogy megsérült egy menedékkérő, aki megpróbált elmenekülni, hogy ne toloncolhassák Magyarországra.
A 18 éves afgán menedékkérőt a Szász-Anhalt tartománybeli Zeitzben működő befogadóállomásról akarták visszaszállítani Magyarországra a menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini előírások alapján. A fiatalember menekülni próbált és kiesett egy harmadik emeleti ablakból. Könnyebben megsérült, kórházba vitték. A kitoloncolását elrendelő határozat végrehajtását felfüggesztették.

A baden-württembergi Messstettenben működő tartományi központi befogadóállomáson a helyi rendőrség keddi közleménye szerint még hétfőn késő este csapott össze egy csoport szír és iraki menedékkérő, miután egy iraki férfi zaklatott egy 18 éves szír lányt, aki segítséget kért honfitársaitól. A verekedésben vasrudak is előkerültek. Öten könnyebben megsérültek. A biztonsági szolgálatnak sikerült elsimítani a konfliktust, így a helyszínre nagy erőkkel érkező rendőröknek már nem volt dolguk.

Berlin Lichterfelde nevű negyedében is verekedés volt egy menekültszálláson keddre virradó éjjel. A rendőrség közleménye szerint többen sörös palackkal, késsel felfegyverkezve vettek részt az ismeretlen eredetű összecsapásban. Öten könnyebben megsérültek, közülük két embert kórházba kellett vinni ambuláns kezelésre.

A lakókonténerekből álló szálláson nagyjából 300 különösen veszélyeztetett - például terhes vagy fogyatékkal élő - menedékkérő él. Két hete is volt ott kisebb verekedés, akkor három férfi heves szóváltás után rárontott egy meleg menedékkérő párra.

A meckenburg-elő-pomerániai Greifswaldban hétfő késő este hat álarcos ember megtámadt egy férfit, aki részt vett a városban este egy demonstráción, amelyen a kormány menekültpolitikáját bírálták. A rendőrség súlyos testi sértés miatt eljárást indított.

A kormány menekültpolitikája ellen Béke, szabadság, demokrácia és igazság címmel meghirdetett demonstráción 200 ember vett részt, míg A világra nyitott, színes, toleráns Greifswaldért címmel meghirdetett ellentüntetésen 250-en jelentek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 05:00, kedd | Külföld

A magyarok szerint Trump nyer

A Lounge Group az Egyesült Államokban és Magyarországon párhuzamosan készített kutatás alapján azt közölte az MTI-vel, hogy a magyarok szerint Donald Trump nyeri a november 3-i amerikai elnökválasztást.

2020. Október 26. 15:07, hétfő | Külföld

Őrizetbe vettek egy csecsent Franciaországban, aki az interneten dicsőítette a tanárgyilkosságot

Terrorcselekmény dicsőítésének gyanújával őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásba helyeztek vasárnap Franciaországban egy 22 éves csecsent, aki lájkolta a lefejezett tanárról az internetre feltöltött képeket.

2020. Október 26. 13:05, hétfő | Külföld

Nem kizárt a karantén Franciaországban, újabb rekord a napi esetszámban

A francia kormány nem zárja ki az országos karantén újbóli elrendelését a koronavírus-járvány megfékezésére, miután az elmúlt 24 órában több mint 52 ezer új fertőzéses esetet regisztráltak, ami napi rekordnak számít.

2020. Október 26. 11:03, hétfő | Külföld

Újabb szigorításokat léptet életbe Horvátország

Horvátország hétfő éjféltől két hétig újabb szigorításokat léptet életbe, korlátozza a rendezvényeken részt vevők maximális létszámát,