Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 17. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Ingatlant és munkatársakat is visz az állam a járási havatal indulásához

Ingatlant és munkatársakat is visz az állam a járási havatal indulásához

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. október 15-i üléséről

Napirend előtt dr. Winiczai Zoltán, a Margit Kórház igazgatója adott tájékoztatást a képviselő-testületnek a kórház új struktúrájának működéséről és pénzügyi helyzetéről.

Első napirendi pontban tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület a TONDACH Magyarország Zrt. tevékenységéről, fejlesztési terveiről szóló tájékoztatót. A testület a napirend keretében megbízta a polgármestert a társaság csornai gyáregysége előtti közterület elnevezéséhez szükséges eljárás lefolytatásával.

Elfogadta a testület a Városi Művelődési Központ és Könyvtár tevékenységéről szóló beszámolót, egyben köszönetét fejezte ki az intézmény vezetőjének és dolgozóinak színvonalas közművelődési és közgyűjteményi munkájáért. Döntött a testület továbbá a Városi Művelődési Központ légkezelő hőcserélőjének szabályozásának megoldása érdekében forrás biztosításáról 577.276 Ft értékben.

Módosította a testület a Csorna Város Önkormányzata által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben fizetendő térítési díjak és tandíjak mértékéről, a szociális alapon adható kedvezmények feltételeiről szóló 10/2008. (VI. 9.) önkormányzati rendeletet. A módosítás szerint gimnáziumban és szakközépiskolában nem kell térítési díjat fizetni a 2012/2013. tanévtől a felnőttoktatásban résztvevőknek.

Nem fogadta el a testület az önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2011. (II.15.) rendelet módosítására vonatkozó javaslatot, így a testületi ülések kezdési időpontja továbbra is 17,00 óra marad.

Ezt követően döntött a testület Csorna város külterületének övezeti rendszeréről és helyi építési szabályzatáról szóló 12/2002. (V. 31.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó eljárás megindításáról. A módosítás célja a 86. sz. főútvonal gépjárműforgalmát kiszolgáló üzemanyag töltőállomás és kereskedelmi létesítmények elhelyezésének biztosítása.

Jóváhagyta a képviselő-testület az önkormányzat és a Megyei Kormányhivatal között létrejövő járási megállapodást. A megállapodás alapján a Polgármesteri Hivataltól a járási hivatalhoz kerülő államigazgatási feladatok ellátásához szükséges ingó és ingatlan vagyon a Magyar Állam ingyenes használatába kerül. Az államigazgatási feladatokkal együtt a járási hivatal átveszi az e feladatokat ellátó köztisztviselőket is.

Módosította a testület az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 6/2006. (III. 24.) önkormányzati rendeletét. A módosítás indoka, hogy a Szociális és Egészségügyi Bizottságnak nagyobb lehetősége legyen a méltányosság gyakorlására a lakásbérleti jogviszony meghosszabbítása során.

Megtárgyalta a testület a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott társulások jövőjéről készült előterjesztést és kifejezte szándékát, hogy a megszűnő Csornai Többcélú Kistérségi Társulás által korábban fenntartott Szociális Központ által ellátott feladatok vonatkozásában a jövőben létrehozásra kerülő társulásban részt kíván venni, továbbá elfogadja a gesztori teendők ellátását. A képviselő-testület a belső ellenőrzési feladatokra az érintett önkormányzatok társfinanszírozásával létrehozásra kerülő társulásban szintén részt kíván venni, továbbá elfogadja a társulás gesztori teendőinek ellátását.

Zárt ülésen tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület a Vilmos Park Egészségturisztikai Kft. működésének módosítására vonatkozó javaslatokat.

Döntött még a képviselő-testület:

- a Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés-szervezési Társulás egyéves munkájáról szóló beszámoló elfogadásáról,

- a közoktatási intézmények engedélyezett csoport- és osztálylétszámainak meghatározásáról,

- a fürdőüzemeltetési költségek elszámolásáról készített beszámoló elfogadásáról,

- a biogáz erőmű projekt előkészítéséről szóló tájékoztató elfogadásáról,

- a Szent Antal Temető fejlesztése tárgyában 188/2012. (IX. 10.) számú határozattal elfogadott ajándékozási szerződés módosításáról,

- a belterület védelmét szolgáló vízelvezető hálózat fejlesztését célzó pályázati projekt megvalósításához EU Önerő Alap pályázat benyújtásáról.


Horváth Péter jegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.