Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 21. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ingyen átvizsgálják a gépjárművek világítását

Ingyen átvizsgálják a gépjárművek világítását

Ilyenkor sokat romlanak az időjárási és látási viszonyok.

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága - a közlekedési balesetek elkerülése és megelőzése érdekében - a megváltozott időjárási és látási viszonyokra tekintettel, a közúti forgalomban résztvevő - 3,5 tonna össztömeget meg nem haladó - gépjárművek világítóberendezéseinek ingyenes műszaki átvizsgálását szervezte meg 2019. november 22-én (pénteken) 09:00 órától 13:00 óráig, a Sopron, Ipar körút 33. szám alatti vizsgabázison.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A legtöbb problémát többnyire a változó tapadóképességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák. A megváltozott látási és útviszonyok – különösen esős időben, illetve ködben – más járművezetői magatartást követelnek.

Veszélyt jelent a közlekedőkre a fákról lehulló levéltömeg az első néhány fagyos éjszaka után, és hasonlóan kockázatos az őszi betakarítási időszakban a mezőgazdasági gépek által felhordott sár miatt csúszóssá váló utakon a sebesség helytelen megválasztása is.

Az útburkolat áthűlésével a nyári abroncsok már nem nyújtanak kellő tapadást, javasolt mielőbb elkezdeni a téli gumik felszerelését.

A fékút hosszabbá válik a nyáron megszokottakhoz képest, lassabban tudunk közlekedni a csúszós utak és a leszálló köd következtében.

A sebesség és a követési távolság helyes megválasztására, valamint az előzési szabályok betartására kiemelt figyelmet kell fordítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.