Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 02. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől

Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől

Február 1-jén a katasztrófavédelem a hivatalos Facebook-profilján játékot indít, amelyben összesen 200 darab, egyenként 10 ezer forint értékű szén-monoxid-érzékelőt lehet nyerni.

A profil a facebook.com/bmokf.hivatalos címen érhető el.

Sajnos nem telik el nap anélkül, hogy a médiában ne hallanánk arról, hogy valaki szén-monoxid-mérgezést szenvedett. Csak 2016 januárjában hetven alkalommal riasztották a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, csaknem ötvenen szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, öt emberen pedig már nem lehetett segíteni.

A katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága az egyik legfontosabb feladatának tekinti a szén-monoxid-mérgezéses esetek számának a visszaszorítását és az emberek széles körű tájékoztatását ebben a témakörben. A hatékony tájékoztatás érdekében a katasztrófavédelem hivatalos Facebook-profilján játékot indítunk, amelyben két héten keresztül összesen kétszáz szén-monoxid-érzékelőt nyerhetnek azok, akik a különböző feladatokat a legjobban teljesítik. Február 1-jétől 14 napon keresztül napi 14 érzékelő talál gazdára, a játék utolsó napján pedig 18 érzékelőt lehet megnyerni.

Érdemes tehát február elsejétől figyelni a katasztrófavédelem hivatalos Facebook-profilját.
facebook.com/bmokf.hivatalos

A szén-monoxid-érzékelőket a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. biztosította a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága részére.

Szabályok
A profil a facebook.com/bmokf.hivatalos címen érhető el. Február 1-jétől 14-ig napi rendszerességgel reggel 8:30-kor egy arra a napra vonatkozó feladatot teszünk közzé a Facebook-profilunkon, amelyre a megfejtéseket aznap éjfélig lehet privát üzenetben megküldeni. A profilon való posztolás helyes megfejtés esetén sem értékelhető, csak a privát üzenetben megküldött megfejtést tudjuk értékelni. Minden nap 14 szén-monoxid-érzékelőt lehet megnyerni, a játék utolsó napján, február 14-én pedig 18 készüléket.

Minden egyes feladatnál a kreativitást, a feladat kiírásának való megfelelést és a megfejtések helyességét értékeljük. Azonos vagy közel megegyező tartalmú megfejtések esetén az nyer, aki a megoldást hamarabb elküldte. Ha valamelyik napon nem érkezett be elegendő értékelhető megfejtés, akkor az aznap megmaradt érzékelőket a következő napi feladat során lehet megnyerni. Az oldal szellemiségével ellentétes tartalmat megosztókat kizárjuk a játékból. A játékban a Belügyminisztérium és a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet állományának munkatársai, valamint a velük egy háztartásban élők nem vehetnek részt. A válaszok, megfejtések kiértékelése február 14-e után történik meg, ezt követi a nyertesek kihirdetése és az érzékelők kiosztása.

A játékon résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy a katasztrófavédelem a megosztott tartalmat esetleg felhasználja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei