Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 21. 19:29, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Ingyen szendviccsel toborzott középiskolásokat az MSZP

Ingyen szendviccsel toborzott középiskolásokat az MSZP

Hallgatói fórumot tartott gimnazistáknak és egyetemistáknak az MSZP, amelyre törvénytelen módon középiskolákban toboroztak résztvevőket ingyen szendvics és üdítő reményében. Szanyi Tibor, a fórum egyik szervezője úgy nyilatkozott: a

A fórumot december 18-ára hirdették meg, arra biztatva az esetleges résztvevőket, hogy fogalmazzák meg javaslataikat és ötleteiket, külön kiemelve a Hallgatói Önkormányzatokat. Úgy tudjuk, hogy a megjelent mintegy 70 diák között több hallgatói önkormányzatos vett részt. A fórumon – amelyet 16 gimnáziumban és 9 egyetemen hirdettek meg – Hiller István volt oktatási miniszter és Szanyi Tibor országgyűlési képviselő vett részt, s a felsőoktatásra és a munka világára vonatkozó javaslatokat fogalmaztak meg.

Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője azzal védekezett, hogy ezt a szórólapot bárki bevihette a gimnáziumba. Arra a felvetésünkre, hogy közeli munkatársa neve mint szervezőé miért szerepel a szórólapon, ugyanazt a választ adta: bárki megcsinálhatta. A szórólapok iskolai terjesztését követően azonban mindenféle magyarázat nélkül a korábbi nyílt Hiller–Szanyi fórum zártkörűvé vált.

2010-ben még mást mondott az MSZP

Az MSZP korábban azt hirdette, hogy a politikát távol kell tartani az iskoláktól, miközben most nyíltan felvállalták, hogy a gimnazisták körében toboroznak maguknak híveket. Nyakó István, a párt korábbi szóvivője a 2010-es kampányban még úgy nyilatkozott, hogy a választási kampányoknak nem szabadna érinteniük a templomokat és az iskolákat.

A Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója – itt is volt szórólapozás –, Makk Katalin kérdésünkre elmondta: ő nem engedélyezte, sőt le is állíttatta a plakátozást, amint tudomást szerzett róla, hozzátéve: a pártpolitikának a gimnázium falain kívül kell maradnia.

Politikai kampányt folytatni közép- és általános iskolákban egyébként törvénytelen cselekedetnek számít.

Ismert: korábban Török Zsolt, az MSZP szóvivője írta a tüntetésre készülő diákok Facebook-oldalán, hogy „helyben kell felkeresni és megkeresni minden Fidesz–KDNP-s politikust”, és mivel „nem ezt ígérték, számon kell őket kérni”. A szocialista politikus azt is írta, hogy „a diktatórikus Orbán-rendszer megbénításához el kell foglalni minden városban a kormányhivatalokat, a fideszes polgármesterek irodáit, a földhivatalokat, Budapesten a minisztériumokat és azok vidéki hivatalait is!” Török Zsolt egyébként megjelent több diáktüntetésen is, ahol – más ellenzéki politikusokhoz hasonlóan – kifütyülték a diákok.

A keddi fórumon is felszólaló Hiller István a Hír TV Rájátszás című műsorában gyakorlatilag elhatárolódott pártja szóvivőjének korábbi kijelentésétől. Úgy fogalmazott: „a törvények betartása mellett szolidaritást vállalunk az egyetemi ifjúsággal, a középiskolás diákokkal, a rektorokkal és az oktatókkal. Minden véleményt, amit elmondanak, meghallgatunk, tisztelettel kérjük mi is, hogy a miénket is hallják és hallgassák, amit örömmel látok, hogy így is van.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.