Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Június 12. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Mathias Corvinus Collegium

Kapuváron mutatták be a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó programját

Kapuváron mutatták be a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó programját

Az MCC Középiskolás Programjára 2017. június 18-ig lehet jelentkezni.

2017 szeptemberétől immáron nyolc teljes e-learning kurzussal várják 14-19 éves diákok jelentkezését az MCC Középiskolás Programjába. A Programban való részvétel ingyenes, a távoktatási kurzusok mellett havonta, szombatonként megrendezett készségfejlesztő tréningekbe, és az ország egyik legjobb középiskolás közösségébe csatlakozhatnak be a tanulók.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon iskola mellett végezhető ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt. A képzésben részt vevő középiskolások tudományos igényű tanulmányok és videóelőadások segítségével ismerkedhetnek meg a jelenkor legaktuálisabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági problémáival. Mindeközben tagjaivá válnak egy azonos korú fiatalokból álló, intelligens közösségnek, amelynek rendkívüli hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük tágulására.

A Program most egy újdonsággal, az angol B2 nyelvvizsga-felkészítő kurzussal is kiegészül.

A képzésre felvételt nyert diákok a sikeres érettségi vizsgáik időpontjáig tagjai a Programnak. A nyolc hetes e-learning kurzusok, szombati rendezvények és a táborok közül szabadon dönthetik el, hogy melyeken kívánnak részt venni. Nem kötelező az összes kurzust elvégezni. A diákoknak lehetőségük van bármelyik időszakban halasztani, passziválni is, azonban csak a sikeresen elvégzett kurzusokról állítanak ki számukra programbizonyítványt.

Elméleti kurzusok:
1. Modern kori történelem (2x8 hét)
2. Társadalmi tanulmányok (2x8 hét)
3. Közgazdaságtan (2x8 hét)
4. Nemzetközi kapcsolatok (2x8 hét)

Legújabb kurzusok:
1. Pszichológia (8 hét)
2. Állam, jog, szabadság, kötelezettség (8 hét)
3. Íráskészség-fejlesztés (4 hét)
4. Academic writing (4 hét, angol nyelvű)

Elméleti képzés mellett, a szombatonként rendezett programok kiváló lehetőséget teremtenek a kommunikációs képességek fejlődésére. Trénerek segítségével a diákok különböző gyakorlati képzéseken vehetnek részt kiscsoportos formában.

Tréningek:
1. általános kommunikációs tréning
2. érveléstechnikai tréning
3. prezentációs, esszéírás tréning
4. tanulásmódszertan tréning stb.

A részvétel teljesen ingyenes.Szociálisan hátrányos helyzetben lévő, nagy távolságból utazó diákoknak az MCC-t fenntartó Tihanyi Alapítványutazási támogatást tud biztosítani (50% vonat- vagy buszjegy esetén.).

A képzés célja

A Collegium Középiskolás Programjának célja, hogy a benne részt vevő diákok anyagi helyzetüktől függetlenül a lehető legszínvonalasabb képzésben részesülhessenek. Társaikhoz képest jelentős előnyhöz jutnak az érettségi és felvételi vizsgáik sikeres letételéhez, illetve nagyobb eséllyel kerülhetnek be a Collegium Egyetemi Programjába.

Felkészülési lehetőséget biztosít olyan diákok számára, akik már tudják, hogy a jövőben a magyar közélet szempontjából jelentős alkalmazott társadalomtudományokkal (jog, közgazdaságtan, business, diplomácia, nemzetközi kapcsolatok, egyéb bölcseleti tudományágak) kívánnak foglalkozni.

A jelentkezés pontos menete és további információk az intézmény munkájáról az MCC honlapján olvashatók.

A Középiskolás Program szeptemberben induló kurzusaira 2017. június 18-ig lehet jelentkezni.

Péterfi Csaba az MCC Nemzetközi kapcsolatok szakirány hallgatója tartott pénteken bemutató előadást Kapuváron. Bevezetőjében ismertette az MCC programjait, majd a részvevőkkel beszélgetett a felsőoktatásról és az MCC-ről.

- A jelentkezési határidő előtti kampányidőszak legsikeresebb programja volt a kapuvári.- mondta az Inforábaköznek Péterfi Csaba. Több mint százan jelentek meg az előadáson, és nagyon aktívak, érdeklődők voltak. A Kollégium fő célja a tehetséggondozás, és most már minden korosztályban várjuk a fiatalokat az általános iskolától az egyetemig. Egyfajta "életpálya modellt" kínálunk nekik, minden korosztályban és iskolatípusban, több képzési szinten vehetnek részt programjainkban. Várjuk a rábaközi középiskolások jelentkezését a június 18-i határidőig. Aki biztosra akar menni most jelentkezzen! Ha lesz pótjelentkezés, akkor azt is meg fogjuk hirdetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.