Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 22. 11:22, péntek | Bulvár
Forrás: Red Lemon Média

Ingyenes koncertet ad karácsonyra a Karthago

Ingyenes koncertet ad karácsonyra a Karthago

December 21-én, a PeCsában régen hallott dalok is felcsendülnek

Újra Budapesten zenélnek a rock elefántjai! Nagyszabású koncertet ad december 21-én a Petőfi Csarnokban minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, a Karthago. Az ingyenes rendezvénnyel hű rajongóikat ajándékozzák meg Karácsonyra Szigetiék, akik ezúttal rég nem hallott dalokat is felvesznek a két órás repertoárba.

Az ingyenes koncert természetesen nem csak a zenekar, hanem a legendás szórakozóhely, a Petőfi Csarnok meglepetése is azok felé, akiknek sok-sok élményük fűződik ide. 1985-ben a Karthago nyitotta meg a Városliget azóta már kultikussá vált buli helyét, öt évvel később 7500 fős közönséggel beállították és azóta is tartják a PeCsa szabadtéri nézőrekordját. A december 21-i koncerttel ezeket a közösen átélt, szép emlékeket akarják felidézni és ajándékul adni a rajongóknak.

- A Karthago több évtizedes sikere többek között abban áll, hogy nem törekszünk a mennyiségre: szeretünk inkább kevesebb, de igazán minőségi nagykoncerteket adni. Ezek nem csak nekünk, de a rajongóknak is különleges alkalmat és élményt jelentenek – mondta el Szigeti Ferenc, a Karthago alapítója és vezetője. Azt is elárulta: a decemberi PeCsa-koncert igazi kuriózum lesz, hiszen az örökzöld slágerek mellett régen hallott dalok is felcsendülnek majd.

A zenekar teljes erőbedobással készül a bulira, azt mondják: van még erő bennük bőven. „Nem érzem fáradtnak magam. Sőt! Rendszeresen edzem magam testileg és lelkileg is! A fiúkkal mindig is jó volt a kapcsolatunk, a próbák ezúttal is remek hangulatban telnek” – árulta el Szigeti.

Bár a Karthago 1985-ben átmenetileg feloszlott, soha nem hagyták cserben a rajongókat, és pár év múlva ismét koncertezni kezdtek. A sikerszéria azóta is tart, és bár nagyon megválogatják a fellépéseik helyszíneit, ilyenkor dugig megtömik a nézőteret, bulijaikra mai napig több ezren kíváncsiak. A formáció jövőre ünnepli 35. születésnapját, és izgalmas meglepetésekkel készülnek a Karthago-ünnepre, amelynek méltó felvezetése lesz az idei, december 21-i koncert. Az ünnepi alkalmat a Petőfi Csarnok karácsonyi hangulathoz illő dekorációkkal teszi még barátságosabbá, és a szervezők látványos gasztronómiai különlegességekkel is kedveskednek a vendégeknek.

Karthago koncert
Időpont: 2013. december 21., 18.30
Helyszín: Petőfi Csarnok (1146 Budapest, Városliget Zichy Mihály út 14.)
Vendégzenekar: Zöld a Bíbor Band

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.