Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2020. Február 04. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: GYSEV ZRT

Intelligens váróterem várja az utasokat Enesén is

Intelligens váróterem várja az utasokat Enesén is

Ez a 12. intelligens váróterem a GYSEV vonalhálózatán.

A GYSEV Zrt. vonalhálózatának újabb helyszínen fogadja az utasokat intelligens váróterem: a vasúttársaság fejlesztésének köszönhetően február elsejétől Enesén válik komfortosabbá a vasútállomás.

Az ún. intelligens várótermek kialakításának lehetősége a központi forgalomirányító rendszer telepítésekor merült fel a GYSEV Zrt.-nél. A rendszernek köszönhetően ugyanis jelentősen egyszerűbbé vált a forgalom irányítása és szervezése a társaság vonalhálózatán, ugyanakkor több, jelentősebb utasforgalmat bonyolító vasútállomáson is megszűnt a forgalmi személyzet tevékenysége.

Ezeken a helyszíneken a GYSEV Zrt. szerette volna megőrizni az addig biztosított utaskényelmi szolgáltatásokat. Ezért alakította ki a társaság az intelligens várótermeket, amelyek napközben nyitva vannak, éjszaka, a hosszabb vonatmentes időben bezárnak. Az első hajnali vonat érkezése előtt kb. fél órával nyitnak ki és az utolsó, késő esti vonat indulása után zárnak be.

Az intelligens várótermek többségében automata rendszer nyitja és zárja a távvezérelt ajtókat, szintén automata rendszer kapcsol világítást, ill. helyezi üzembe a hangos utastájékoztatást. A várótermekben minden helyszínen kamerákat szereltek fel, így biztosítva, hogy az esetleges rongálások esetén felelősségre vonhatóak legyenek az elkövetők.

Intelligens várótermek eddig tizenegy helyszínen működtek a GYSEV Zrt. vonalhálózatán. A Győr és Sopron közötti szakaszon eddig Kapuváron és Petőházán üzemelt ilyen létesítmény, február 1-től pedig újabb helyszínen, Enesén is intelligens váróterem fogadja a vasúttársaság utasait.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 09. 16:00, péntek | Helyi

Tavaszi szemétgyűjtés Hövejen

A résztvevőknek zsákot, kesztyűt az önkormányzat biztosít.

2021. Április 09. 13:00, péntek | Helyi

Megkezdték Kónyban a mezőgazdasági földutak karbantartását

Alvállalkozóval és saját eszközökkel végzik a munkákat.

2021. Április 09. 09:00, péntek | Helyi

Indul a Tavaszi nagytakarítás!

Tegyél te is a természetért!

2021. Április 08. 16:00, csütörtök | Helyi

Április elsejétől új háziorvosa van Győrsövényháznak, Bezinek és Fehértónak

Dr. Szücsné dr. Bircher Katalin 26 éve dolgozik orvosként.