Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2016. Augusztus 23. 16:43, kedd | Sport

Borsodnádasd Rally, Friedmann Zsolttal

Borsodnádasd Rally, Friedmann Zsolttal

Szeptember elején újra felbőgnek a rally autók motorjai az Integra Borsodnádasd Ózd Rallyn. Teszik ezt a prológon és másnap a hat gyorson egyaránt.

Interjú Friedmann Zsolt rallyversenyzővel az Integra Borsodnádasd Rally előtt.

Borsodi pilótaként milyen emlékeid vannak az Ózd Rally-ról és az azt megelőző Prológról?
- Számomra minden verseny - ami itt a környékünkön van - nagyon kedves. Elsősorban a nézői kultúra miatt. Itt még mindig nagyon sokan vannak a pályák szélén, attól függetlenül, hogy az egy MARB futam vagy az Országos Rallye Bajnokság egyik nagy versenye. Nagyon hiányolom az ORB futamokat megelőző prológokat - a rendezők sajnos egyre kevésbé erőltetik meg magukat - így kifejezetten örülök az ózdi salaknak, főleg úgy, hogy az a most következő sprint verseny prológja és az ORB záróakkordja - az Ózd Rallye prológja is lesz egyaránt.

Ha már a prológról kérdeztelek, a nézőknek vagy időre fogsz a navigátoroddal autózni?
- Őszintén nem gondolom, hogy van olyan versenyzőpáros ma Magyarországon, akiknek ráfér a bőrére, hogy - egy egyébként időeredménnyel a versenybe nem számító - prológon az órának és ne a nézőknek autózzon. Természetesen CSAK a nézők és magunk szórakoztatására autózunk majd.

Borsodnádasd - Balaton oda-vissza háromszor. Gondolom fejből megy már ez a gyors. Van-e kedvenc kanyarod?
- Ezen a pályán? Az összes! Sok a visszafordító, ami most több okból hasznos nekünk. Sprint verseny révén összesen hat alkalommal tudunk majd végigszáguldani a pályán, így lesz alkalmunk kipróbálni, hogyan lehet a leghatékonyabban kigyorsítani egy „megállós” kanyarból - amivel tele lesz a következő ORB futam. Viszont a hat gyorsaságiból lesz elég alkalmunk arra is, hogy a visszafordítókban a nézők adrenalinszintjét növeljük - ha még lehet.

Ki fog neked navigálni, és milyen céllal is érkeztek az Integra Borsodnádasd Rally-ra?
- A borsodnádasdi sprintre kizárólag tesztelési és örömautózási céllal érkezünk, mivel licenszes ORB versenyzőpárosként a mi eredményünk nem kerülhet értékelésre egy sprint versenyen. Mosolyogni fogunk az autóból a nézőkre, itt azért van rá idő. A jobb egyben a jól megszokott szőke ciklon, Kovács doktor ül majd természetesen, az az Ő helye.

A Rallysprintet kiknek és miért tudnád ajánlani?
- A sprint versenyeknek sajátos hangulata van. Két nagy ORB-s hacacáré között is szívesen megyek el egy ilyen futamra. Sokkal közvetlenebb a kapcsolat a nézők és a versenyzők között, sokkal több idő van mindenre, nincs az a klasszikus rohanás. Magával ragadó a hangulata, amit kifejezetten ajánlok azoknak, akik ki akarják próbálni, milyen „belülről” egy verseny hangulata. Egy MARB futamon - szabályozott keretek között, biztonságosan - kipróbálhatja magát a szakértő néző, hogy Ő mire lenne képes.

Ha hármat kívánhatnál a rallysprittel kapcsolatban mik lennének azok?
- Egyet kívánnék csak. Illetve többet. Több támogatót a sprint versenyeknek, ugyanis a MARB a magyar rallye utánpótlás-képzése. Alattam és felettem hiányzik egy-egy generáció a magyar autósportból. Lehet, hogy nem annyira közkedvelt és nem annyira látványsport - bár ezt kétlem - mint a foci, mégis több nézőt vonz és több embert mozgat meg, mint bármelyik csilli-villi stadion.

A verseny Partnerei: Borsodnádasd Város Önkormányzata, Nádasdi Molnárkalács, Reel-Pen Kft., Sarki Söröző Borsodnádasd, Integra, Mojito Lemon, Steelvent, Tóth Attila, Szinva Ép-Szolg, Arann, Miskolc Autóház (Skoda - VW).
A rendezvény hivatalos honlapja: www.marbeszak.hu

A rendezvény partner oldala: www.duen.hu

Címkék: rally

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 18:07, csütörtök | Sport

Akár már ősztől jöhet a videobírós rendszer az NB I-ben

A tervek szerint az ősszel induló 2020/2021-es szezon kezdetén vezetnék be a labdarúgó OTP Bank Ligában a videobírós rendszert (VAR), de elképzelhető,

2020. Február 08. 15:06, szombat | Sport

Törölték Magyarország első FIS alpesi síversenyét

A kedvezőtlen időjárás miatt a halasztás után a törlés mellett döntöttek Magyarország első felnőtt nemzetközi alpesi síversenyének szervezői.

2020. Február 08. 06:09, szombat | Sport

Február 21-től kaphatók a jegyek a bolgár-magyarra

Február 21-én 10 órakor kezdik árusítani a belépőket a március 26-án sorra kerülő Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőre.

2020. Február 06. 07:10, csütörtök | Sport

A Hungaroringen rajtol a WTCR szezon

Saját közönsége előtt vághat neki a címvédésnek Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa (WTCR) tavalyi győztese, miután a sorozat szervezői bejelentették, hogy az idén április végén a Hungaroringen rajtol.